Csukló fáslizása jó ínhüvelygyulladás esetén?
Ezt a kar hevedert felírták neked?
Nekem először felkötötték egy kendővel és egy másikkal meg a törzsemhez.
Én is ma kaptam!
Pécsen. Te hol?
Ezt a kötést le kell szednunk legkesobb este, mert le se tudok vetkőzni.
Neked is fáj?
Egyelőre dagad is. És szokatlan a gipsz.
Egy hét múlva gipszcsere, gipszsín helyett teljes gipszbe kerülök.
Neked hogy lesz?
Még egy injekciót is adtak gipszelés előtt és cserénél is kapok.
A gipszeléskor javasolta nekem az orvos, hogy vegyünk ilyen karfelkötőt, mert jól tart és kényelmesebb. Nem húzza a nyakamat és az egész öklöm, ami most a gipsz miatt hatalmasnak tűnik, belefér. Sima kendőből kilógott, így meg mindenhol tart.
Engem Pesten gipszeltek.
Engem gipszelés előtt injekcióztak, de nem használt.
Fájdalomcsillapítót kaptam, azt vettem be reggel, mielőtt gipszbe tettek meg most is.
Fáj, de elvileg ahogy pihen a gipszben, egyre jobb lesz. Gipszelo orvos szerint a cserére már fájdalom nélkül megyek.
Nekem is lüktet, dagad. Azért is kell felkötni.
7.napon kell mennem akkor kapom én is a végleges gipszet rá.
Meddig lesz fent a gipszed?
5 hétig kell gipszben lennem. Vagy ha úgy nézzük 5,5, mert március 6-ÁN veszik le :(
Neked meddig lesz fent?
Hogy bírod? Én ezzel a teljes kéz gipszeléssel nehezen barátkozom meg. Rám elég vastagon tették, kabát ujja sem jön fel.
Gipsz alatt vastag tömőanyag van, az ujjaimat is külön beletekerte. A gipsz elején az ujjaknál is csak ez a vatta látszik, ujjaim nem. L alakban vannak az ujjaim, a csuklóm meg picit hátrafelé.
Ahogy gipszbe tette és csavarta az is fájt meg nekem ez most sem kényelmes.
Ismerősnek inhuvelygyulladas volt ugyanígy és csak a karja került gipszbe, ujjak nem. Igaz neki aztán mindkettőt gipszbe raktak, 2 hónapig volt táppénzen.
Neked meddig lesz táppénz?
Azta nekem nem tudni meddig kell gipszben lenni.
1 hét után teljes gipsz. Remelem a gipszcserén megmondja majd jövő héten.
Ugyanilyen tartásban tették az én kezemet is gipszbe. Nem érzem túl kellemesnek én sem. Fáj egyelőre, lüktet a csuklóm. Háziorvost felhívtam, kérdezte hogy az ujjaim nem lilák e. Hát fogalmam sincs mivel nem látszik ki a gipszből meg a kötésből ami alul van.
Mondta hogy biztos nincs gond, tartsam felkötve de hogy menjek be megnéz. Aztán ő sem látta csak mondta hogy jó nagy gipszet adtak de ezt így szokták mert lényege hogy ne tudd használni.
Nekem most első körben 6 hétre táppénz. És majd akkor kell szolnom neki ha tudom már mikor veszik le a gipszet.
Aki kisebb gipszet kap az jól megússza, ujjakkal együtt nagyon szívás.
Nem tudom, de én nem készültem rá. Azt hittem ez egy sima kar gipsz lesz.
Gipszelőben tudtam csak meg mikor mondta a kézsebész a gipszelo orvosnak hogy könyékig érő gipsz lesz 4 ujjal.
Akkor kérdeztem hogy öö ez nekem lesz? :D
És sajnos nekem lett.. ugyanez hogy Z alak.
Nekem összesen 6 hétig volt gipszben.
Ez orvosfüggő, haverom ugyanezzel megúszta 4 hét gipsszel ujjak nélkül
Ha nekem mindkét kezem és beutaltak gipszbe rakni, akkor mindkettőt egyszerre gipszelik be?
Egy gipsz még oké de kettő nem.
Nekem azt sem mondta hogy ujjakat is gipszelni kell….
Gipszsínben van a kezem hétfő óta inhuvelygyulladas miatt.
Jövő hétfőn tesznek másik gipszbe.
Egy kezem de ujjakkal.
Arra készülj hogy a gipszelt kezedet semmire nem tudod használni.
Milyen a gipsz?
Mettől meddig ér?
Az ujjaid mennyire vannak benne?
Táppénzen vagy?
Én ma felhívtam a háziorvost miután a sebész beutalt és azt mondta ha felkerül a gipsz akkor kell szolnom a papír miatt.
Fogni valamennyire tudsz vele?
Egyáltalán semmit nem tudsz vele.
Fel is van kötve. De teljesen gipszben van vagyis sín most még de a végleges gipsz ugyanígy fog kinézni.
Megmutatom teszek fel képet pillanat.
Háziorvos az nekem is gipszelés után adott táppénz papírt.
De én csak másnap mentem, aznap a friss gipsszel azt mondta ne menjek hanem időpontot adott másnapra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!