Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » A héten elkezdtem a gyalogolás...

A héten elkezdtem a gyalogolást napi 3 km távon napi kétszeri alkalommal. Pénteken alig tudtam hazajönni annyira fájt és fáj a sarkamtól Kb a bokámig lévő in. Mi történhetett?

Figyelt kérdés
Már két napja Flector kenőccsel kenegetem, meg biotron lámpával kezelem, de semmi javulás nincs. Ma már jegeltem is, amíg elfagyott addig jó volt aztán visszatér az óriási fájdalom. Mit tudok még tenni?Pedig nagyon kéne gyalogolni a 128 km ból szeretnék leadni. Igaz, hogy olaj tócsán elestem és beszorult a lábfejem egy lépcsős járdán. Azóta kegyetlen fájdalom gyötör. Nem színeződőt el, nincsen megdagadva, csak fáj, amikor dörzsölőm bele, a Flector kenőcsöt is.Próbáltam dunsztkötést is alkalmazni, de az sem jó. Kinek volt ilyen , vagy hasonló fájdalma? Mit tehetek hogy ne fájjon? És tudjak gyalogolni.
2021. febr. 28. 22:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A gyaloglást, meg minden más mozgást, óvatosan, fokozatosan kell el kezdeni. Lassan növelni a távot. Megerőltetted valószínűleg. Pihentetés, és belsőleg is kéne szedni fájdalom és gyulladáscsökkentő gyógyszet. Pl: aflamin, apranax,Flector, cataflam stb. Kenegesd fastum géllel,vagy dolgit kenőccsel.
2021. márc. 1. 01:17
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem jó a cipő, túl merev a talpa. Gondolom valami túracipő vagy bakancs.
2021. márc. 1. 21:30
 3/4 A kérdező kommentje:
Futó cipó, könnyű kényelmes. Ma elmentem kb 500 métert és le kellett ülnöm, vissza haza már alig tudtam megérkezni olyan hatalmas fájdalmaim voltak.Persze a hatalmas test súlyom is, okolható szerintem.
2021. márc. 1. 21:35
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

“ Igaz, hogy olaj tócsán elestem és beszorult a lábfejem egy lépcsős járdán. Azóta kegyetlen fájdalom gyötör.”

Nos, ha meghúzódott és ennyire fáj akkor oda 2-3 hét pihentetés kell nem két nap utáni terhelés... közben pedig kenegetni, illetve gumifáslival kösd be minél szorosabbra, azért keringés legyen, hogy támogasd egy kicsit. Én mikor leestem a létráról szintén csak meghúztam, de egy hetet gipszben voltam és kb. 1 hónap telt el mire normálisan tudtam terhelni.

2021. márc. 2. 06:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!