Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » SEGÍTSEN VALAKI!!! Az ujjam...

SEGÍTSEN VALAKI!!! Az ujjam bedagadt!?!?!?!

Figyelt kérdés

Voltam kint sokáig és fázott a kezem (volt kesztyű rajtam de így is fázott), most bent vagyok és észrevettem hogy a bal kezemen az ujjaim nagyon dagik lettek és be sem tudom hajtani rendesen őket! 😱😱😰😬😫 És pirosak is lettek!

Mit csináljak vele? Elmúlik magától? Nagyon félek hogy nem jön helyre! Segítsetek! 😫😢😢😧

2021. jan. 8. 18:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Normális, majd lelohad, lehet 1. fokú fagyási "sérülés"
2021. jan. 8. 18:14
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
Masszírozd, dörzsölgesd, segít beindítani a vérkeringést és felmelegíteni az ereket. Lehet hogy a kesztyűd ujjai szűkre szabottak, és nem tudtak benne mozogni az ujjaid.
2021. jan. 8. 18:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Tedd langyos vízbe.

Hamarabb átmelegszik a kezed.

Utána kend be zsíros kéz krémmel.

Dörzsölgesd ,mozgasd az ujjait, hogy minél előbb helyreálljon a vérkeringés.

2021. jan. 8. 18:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Főzz egy jó bögre forró teát, aztán fogdosd a meleg bögrét, a szervezetednek is jót tesz szürcsölgetni.
2021. jan. 8. 18:33
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is jártam már így. Meleg helyen helyre jön hamar. Mi kertészetben dolgoztunk kint ősz végén. Nagyon hideg volt, akkor dagadt be az egész kezem és még több embernek is. Biztos nem tesz jót, ha többször előfordul.
2021. jan. 8. 18:44
 6/7 Angel3000 ***** válasza:
23%
Szia! A Raynaud-jelensèg akkor jelentkezik, amikor valaki hideghatásnak van kitève. Leggyakrabban a kezeken jelenik meg. Szervezeted a hidegre adott túlzott válaszreakciója a Raynaud-jelensèg oka. Normál esetben hideg hatására a felszini vèrerek beszûkûlnek ès ezzel párhuzamosan a mèlyebben futó vèrerek kitágulnak, ez segiti a szervezet normál hôháztartásának fenntartását. Azonban Raynaud-jelensèg esetèben a szervezet túlzottan reagál a szûksègesnèl jobban beszûkiti a felszini ereket. Ha ez a jelensèg több alkalommal elôfordul, akkor èrdemes lenne orvoshoz fordulni vele! Minden jót!
2021. jan. 9. 00:55
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítségeteket!

Már nagyon jól begyógyultak, de még egy kicsit látszik hogy dagik. Szerintem nap végére helyre jön.

Ezentúl jobban vigyázok a kezeimre.

2021. jan. 9. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!