Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Félre sikerült tengerisós...

Félre sikerült tengerisós bőrradírozás után mivel lehet gyorsítani a felépülést?

Figyelt kérdés

2 napja elkezdett hámlani az arcom miközben kis nyomásra is folyékony zsír jött a pórusokból.

Kinyomtam amit tudtam és a kezembe szórt jódozott sóval és pici vízzel átsimogattam, hogy megtisztítsam a hámtól és elvileg a só fertőtlenít. Mára vörös sebek lettek rajta, az orromon pedig gennyesedik a seb. Mintha húsig marta volna! Mit csináljak vele? Nem vették fel a bőrgyógyászaton! Főleg ott néz ki így, ahol előtte alaposabban kinyomkodtam a zsírt. Mitől lehet?? Nem is csípte a só és nem dörzsöltem nagyon! Lehet köze, hogy kimentem bicózni utána? De így belement volna a por?? Mivel mossam le? Már teafaolajat se merek rátenni!

2021. jan. 4. 23:16
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Basszus.. itt a kérdésem alatt van egy másik hámlasztásról! Kémiai hámlasztás után tilos a napfény, én meg kimentem bicózni. A só mechanikai és kémiai is egyben, mert vizesen használtam. Lehet mégis égés lett?? Megfázás és napégés lehet egyben??
2021. jan. 4. 23:56
 12/19 anonim ***** válasza:

Nem volt is sugárzás.

Az erős nyomkodás miatt van.

Az orr nagyon kényes.

Egyszer mondom csak egyszer nyomkodtam szét így mint te.

Vagy jobban.Kb mintha pofára estem volna a betonon.

Be is varasodott.

1- es voltam.

2021. jan. 5. 00:02
 13/19 anonim ***** válasza:

Honnan tudjuk, ha nem látjuk a sérülést? 🤷

1) hámlott a bőröd, de zsíros volt, tudod mitől?

2) erre te nyomkodtad, majd rákentél egy maró anyagot, ami még fizikailag is tovább sértette a bőröd

3) fogalmad nincs, milyen a sérülés pedig, pedig te látod.

Ez így bármi lehet. Felelőtlenség rá krémet ajánlgatni látatlanban.

2021. jan. 5. 00:03
 14/19 A kérdező kommentje:

Értem, csak nem szívesen osztanék meg képet magamról! Köszönöm 1es, akkor biztos a nyomkodással nyírtam ki, eleve nem szoktam, csak most valahogy ez tünt a legjobb ötletnek a pánikhelyzetben.

A semmiből hámlott le az egész kb. egy fél óra alatt és kvázi mosta magát kifelé, így laikusként csak valami allergiára tudok gondolni vagy a levegőből jött szennyezésre. 1 dolog új, frissen bontott: a dezodorom, de az is a már bevált márka ugyanolyan illatú terméke.

Ennél biztos nem lehet rosszabb, így tettem rá teafaolajat és sebtapaszokat! Fincsi hűsítő, így legalább aludni fogok tudni..

2021. jan. 5. 00:15
 15/19 anonim ***** válasza:

Jaj, az lehet hogy felmarja:-(

Írtam, hogy inkább ne:-(

2021. jan. 5. 00:20
 16/19 anonim ***** válasza:
Én egyszer nyáron elaludtam a napon, akkor folyt az egész arcomból a sárga zsír, így ahogy mondtad, akár egy ujjal történő nyomásra is. De így télen el nem tudom képzelni hogy mitől történhet ilyen az emberrel. Nem voltál szoliban?
2021. jan. 5. 00:20
 17/19 anonim ***** válasza:

Direkt írtam, hogy ne làtszódjon az arcod.

Teafaolajat meg azonnal mosd le onnan, Jézus, teljesen szét akarod maratni a bőröd?

2021. jan. 5. 00:34
 18/19 anonim válasza:
100%
Teafaolajat ne tegyel ra, az tovabb irritalja a bort! Vegyel la roche posay cicaplast kremet, es azzal kend be!
2021. jan. 5. 00:36
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket, segítséget! A jó minőségű teafaolajtól reggelre egészen látványosan helyre jött minden része!!! :) Éjjel levettem a tapaszokat, reggelre szépen bevarasodtak a sebek! Vékonyan, de látni, hogy javult!!! :)

Nagyon jó a teafa, éreztem, hogy kell rá! :) Nem valami gagyi aromax vagy ilyesmi van itthon, DM-ben vettem, szép tiszta olaj és bio!

2021. jan. 5. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!