Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Zúzódásra melyiket válasszam?...

Zúzódásra melyiket válasszam? Algoflex Dolo vagy Apranax dolo?

Figyelt kérdés

Tegnap este többet ittam a kelleténél és beleütöttem ököllel a falba.

Eléggé be van dagadva a kezem és fáj is.

A hidegvizes borogatás nem igazán segít.

2020. dec. 13. 12:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Lioton. A zúzódás leginkább azért fáj, mert a színezett közé jutott vér feszítő érzést okoz. A lioton heparint tartalmaz, segíti a haematoma felszívódását.
2020. dec. 13. 12:55
 2/14 anonim ***** válasza:
Szövetek közé. Valaki megtaníthatná magyarul a telefonomat.
2020. dec. 13. 12:56
 3/14 SinvilasMeldrosa ***** válasza:
91%

Szerintem jól jönne egy orvos + Rtg vizsgálat a törés kizárására.

Ami a gyógyszereket illeti mindkettő nem vényköteles NSAID készítmény, más hatóanyaggal, de azonos módon, a prosztaglandin gátlásával csillapítják a fájdalmat. Az Apranax fájdalomcsillapító hatása tovább tart, de abból kevesebb a napi beszedhető adag mint az Algoflexből. A mellékhatásaik megegyeznek, a más gyógyszerekkel való kölcsönhatásaik némileg eltérnek. Az életkor, a szedett gyógyszerek, az egyéb betegségek határozzák meg, hogy melyik javasolt.

Aki felelősen olvassa a kérdésedet az nem vághatja rá, hogy vagy az egyik, vagy a másik biztosan jó lesz neked.

Ismétlem, ilyen panaszokkal - mindegy mi az oka- hívd fel az orvosi ügyeletet!

2020. dec. 13. 13:07
 4/14 A kérdező kommentje:

Szerintem nem tört el, mert főként csak a kisujjam és annak környéke fáj. Viszont tudom mozgatni. Ki tudom nyújtani, meg be tudom hajlítani.

a legnagyobb probléma az egésszel az, hogy sokat dolgoztam úgy, hogy magam után kellett volna fizetnem a TB-t, amit nem tettem meg.

A háziorvosom azt mondta, hogy nincs érvényes TB-m, ellenben TB tartozásom igen.

Tehát orvoshoz nem tudok fordulni.ű

Most értem haza, vettem egy 100 grammos Algoflex Dolo gélt. Bekentem, 3-4 óránként megismétlem. Közben reménykedem...

2020. dec. 13. 14:00
 5/14 SinvilasMeldrosa ***** válasza:
91%

Meddig nem fizettél járulékot, hat hónapon túl? A hátralékod meghaladja a 46.260 Ft-ot? Amennyiben ez a helyzet, már nem lesz lehetőséged az elmaradt egészségbiztosítási szolgáltatási járulék befizetésével a jogviszony utólagos rendezésére, vagyis Neked, ha elláttak, ki kell fizetned a szolgáltatást, és ezt az összeget az utólagos járulékfizetést követően sem kapod vissza.

Ha a TAJ számod piros, akkor a TAJ érvényes, ám a jogviszonyod rendezetlen. Ebben az esetben az egészségügyi szolgáltató nem tagadhatja meg az ellátást, a jogviszonyod rendezéséhez a kormányhivatalhoz kell fordulnod.

Még így is elmehetsz orvoshoz, a sürgősségi ellátást nem lehet Tőled megtagadni.

2020. dec. 13. 14:20
 6/14 A kérdező kommentje:

6 hónapon biztosan több ideje nem fizettem..

Nem láttak el, mert nem fordultam vele orvoshoz. Rég voltam orvosnál.. Amikor utoljára voltam, akkor még rendben volt a TB-m.

2020. dec. 13. 16:46
 7/14 A kérdező kommentje:

Mire számítsak, ha bemegyek holnap az SZTK-ba?

Ellátnak? Ha igen, kb mennyi pénzt vigyek?

2020. dec. 13. 20:17
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom, de ezt nem tudom. A rendeleti szabályozás szerint az ellátás előtt kötelesek Veled közölni az ellátásod várható költségeit.
2020. dec. 14. 09:09
 9/14 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondta egy családtagom, hogy egy havi TB összegébe kerül, ami kb 7700 FT.. Ebben lehet valami, nem?
2020. dec. 14. 09:43
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Először is arra kérlek, hogy menj el, csak legyen valahogy, majd ott eldöntöd mennyire tudsz a pénztárcádba nyúlni.

A rokonod téves információt adott. A kórházban végzett vizsgálatok, diagnosztikai módszerek használata, ellátás jellege (pl. műtét), osztályos elhelyezés határozza meg a kifizetendő összeget. Bár eü-i dolgozó vagyok, de arra nem látok rá, hogy milyen NEAK által meghatározott tarifákkal dolgozunk. Egyet biztosan tudok, a kifizetendő összeg maximuma 750.000 Ft.

2020. dec. 14. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!