Zúzódásra melyiket válasszam? Algoflex Dolo vagy Apranax dolo?
Tegnap este többet ittam a kelleténél és beleütöttem ököllel a falba.
Eléggé be van dagadva a kezem és fáj is.
A hidegvizes borogatás nem igazán segít.
Szerintem jól jönne egy orvos + Rtg vizsgálat a törés kizárására.
Ami a gyógyszereket illeti mindkettő nem vényköteles NSAID készítmény, más hatóanyaggal, de azonos módon, a prosztaglandin gátlásával csillapítják a fájdalmat. Az Apranax fájdalomcsillapító hatása tovább tart, de abból kevesebb a napi beszedhető adag mint az Algoflexből. A mellékhatásaik megegyeznek, a más gyógyszerekkel való kölcsönhatásaik némileg eltérnek. Az életkor, a szedett gyógyszerek, az egyéb betegségek határozzák meg, hogy melyik javasolt.
Aki felelősen olvassa a kérdésedet az nem vághatja rá, hogy vagy az egyik, vagy a másik biztosan jó lesz neked.
Ismétlem, ilyen panaszokkal - mindegy mi az oka- hívd fel az orvosi ügyeletet!
Szerintem nem tört el, mert főként csak a kisujjam és annak környéke fáj. Viszont tudom mozgatni. Ki tudom nyújtani, meg be tudom hajlítani.
a legnagyobb probléma az egésszel az, hogy sokat dolgoztam úgy, hogy magam után kellett volna fizetnem a TB-t, amit nem tettem meg.
A háziorvosom azt mondta, hogy nincs érvényes TB-m, ellenben TB tartozásom igen.
Tehát orvoshoz nem tudok fordulni.ű
Most értem haza, vettem egy 100 grammos Algoflex Dolo gélt. Bekentem, 3-4 óránként megismétlem. Közben reménykedem...
Meddig nem fizettél járulékot, hat hónapon túl? A hátralékod meghaladja a 46.260 Ft-ot? Amennyiben ez a helyzet, már nem lesz lehetőséged az elmaradt egészségbiztosítási szolgáltatási járulék befizetésével a jogviszony utólagos rendezésére, vagyis Neked, ha elláttak, ki kell fizetned a szolgáltatást, és ezt az összeget az utólagos járulékfizetést követően sem kapod vissza.
Ha a TAJ számod piros, akkor a TAJ érvényes, ám a jogviszonyod rendezetlen. Ebben az esetben az egészségügyi szolgáltató nem tagadhatja meg az ellátást, a jogviszonyod rendezéséhez a kormányhivatalhoz kell fordulnod.
Még így is elmehetsz orvoshoz, a sürgősségi ellátást nem lehet Tőled megtagadni.
6 hónapon biztosan több ideje nem fizettem..
Nem láttak el, mert nem fordultam vele orvoshoz. Rég voltam orvosnál.. Amikor utoljára voltam, akkor még rendben volt a TB-m.
Mire számítsak, ha bemegyek holnap az SZTK-ba?
Ellátnak? Ha igen, kb mennyi pénzt vigyek?
Először is arra kérlek, hogy menj el, csak legyen valahogy, majd ott eldöntöd mennyire tudsz a pénztárcádba nyúlni.
A rokonod téves információt adott. A kórházban végzett vizsgálatok, diagnosztikai módszerek használata, ellátás jellege (pl. műtét), osztályos elhelyezés határozza meg a kifizetendő összeget. Bár eü-i dolgozó vagyok, de arra nem látok rá, hogy milyen NEAK által meghatározott tarifákkal dolgozunk. Egyet biztosan tudok, a kifizetendő összeg maximuma 750.000 Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!