Lehet komolyabb bajom?
Egy raklap rádőlt a kezemre, amiből egy eléggé rozsdás szög állt ki, nagyjából 1-1,5 cm mélyen bele is fúródott a kezembe. Azonnal ügyeletre mentem ahol kaptam tetanuszt. Kicsit megtisztogatta a sebet, de nem különösebben. Estére nagyon nagy duzzanat lett a seb körül és mozdítani alig bírom a kezemet (nem a tetanusz miatt). A seb környéke enyhén pirosas, de egyáltalán nem mondanám csúnyának. A szög a hüvelykujjamnál lévő puha részbe állt bele, de már az egész kézfejem fáj.
Ebből adódóan lehet valami problémám ?
Dehogy vérmérgezés, ne ijesztgesd szegényt.
(Persze ha lázad van, kedves kérdező, a pulzusod magas és a hideg ráz, akkor tényleg vérmérgezés, de amúgy nem valószínű.)
Az simán lehet attól is, hogy a seb kezd begyulladni. Vagy akár a tetanusztól.
A fájdalom meg lehet simán a sérüléstől, akár gyulladás nélkül is. Azért ha a kezedbe áll valami 1-1,5 cm mélyen, az relativ nagy trauma. Olyasmi, mint a gyökérkezelés, az is kegyetlenül tud utána egész éjszaka fájni.
Holnap mutasd meg orvosnak.
Pedig lehet, hogy kéne (nem biztos). Ha baktérium okozza a gyulladást, akkor az segíthet.
Én egyszer hasonló sérülés után egy hétig vártam, hogy jobb legyen, de addigra annyira begyulladt, hogy durva antibiotikumkúra lett belőle. Mondjuk nem beszednem kellett, hanem két hétig naponta négyszer át kellett mosni antibiotikumos oldattal, és hát olyan volt a seb, hogy csak orvosok, ápolók tudták átmosni, szóval kórház lett a vége.
De ez nem jelenti azt, hogy neked is mindenképp kell antibiotikum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!