1/6 anonim válasza:
Minden korszakban más volt a javaslat és mégsem kap az emberek tömege sebfertőzést. Az én gyerekkoromban lenyaltuk. Aztán le lehet mosni vízzal, aztán volt a jód és az alkohol. Azután a Betadin, manapság meg a rengeteg mesterséges cucc.
2/6 anonim válasza:
A jó öreg Betadine. Nem véletlenül használják pont azt a műtéteknél is.
3/6 anonim válasza:
Én újabban mindent lekenek Betadinnal és leragasztom. Úgy találtam, hogy sokkal szebben gyógyulnak így a sebek. Ami a kezemen van, az macerás csak, mert nehéz a tényleg vízhatlan ragtapasszal is tényleg vízhatlanra ragasztani, minden kézmosás után ragtapaszt cserélni meg macerás. A rossmann sajátmárkás vízhatlan ragtapaszta volt eddig egyedül, ami normálisan működött, abból is inkább az érzékeny bőrre való változat.
4/6 anonim válasza:
A Betadine, már vagy 20 éve elavult szer. Egyetlen előnye, hogy olcsó.
Octenisept lényegesen jobb.
5/6 anonim válasza:
Octenisept jelenleg a legtöbb helyen ajánlott. A Betadine jódérzékenyeknek nem adható ld. betegtájékoztató: "Ellenjavallat: Jódérzékenység, hyperthyreosis, pajzsmirigy adenoma, dermatitis, veseelégtelenség esetén, radioaktív jód-kezelés előtt, pajzsmirigy terapeutikumok alkalmazásakor. Koraszülöttek, újszülöttek és csecsemők kezelése, valamint a terhesség 3. hónapjától és szoptatás alatt alkalmazása kerülendő és csak egyéni mérlegelés alapján jöhet szóba, állandó orvosi ellenőrzés mellett!"
Szintén hátránya a Betadine-nek, hogy elég "látványos" színe van.
6/6 anonim válasza:
Nekem csak a jód alapú cuccok jöttek eddig be, a Octenisept-től felhójagzik a bőröm nem kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!