Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Elvágtam az ujjam, begyulladt...

Elvágtam az ujjam, begyulladt a seb, mit tegyek még?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Vadiúj késeink vannak, aminek szerencsésen beleszaladtam az élébe. A kisujjamnál pont a körömágy mellett vágtam végig teljes hosszában. Ez tegnap délben történt, orvosi szesszel meglocsoltam s bekötöttem. Ma délutánra elkezdett gennyedzeni s erőteljesebben fájni, Betadinnal is meglötyköltem s újra bekötöttem. Most estére nagyon lüktet, csuklómig fáj a kisujjam vonalában a kezem, s tűzforró a kisujjam, kissé meg is dagadt ez az ujj. Próbáltam nyomni kifele belőle a gennyet, de nagyon fáj, valamennyi jött ki, magától is folyamatosan szivárog.

Mit tudok még tenni,hogy javuljon, ti ilyenkor mit szoktatok?

2020. okt. 9. 22:39
 1/7 anonim ***** válasza:

Nagyon sós meleg vízbe lógasd, kiszívja belőle a gennyet, viszont nagyon fáj.

Ha nem javul, akkor orvos, sokat ne várj vele.

2020. okt. 9. 22:47
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nos, én régi, de frissen élezett késsel kötöttem rövid barátságot. Fájt. Nem kicsit. Plusz, véresre rágtam akkoriban minden körmömet, ami miatt amúgy is minden ujjam a körmömnél be volt gyulladva, ehhez jött még hozzá a vágás, amit követett a genny és a fájdalom.

Nos, én jobb híján annyit tettem, mint mindig: vártam, hogy elmúljon. Esetleg sebtapasszal jó szorosan befedtem, de az csak ideig volt jó, és attól nem tudott szellőzni a seb.

Így utólag, ha megint véletlen találkozásom lenne a késsel: aloe vera. Igazi növényből lenne az igazi, de rosszabbik esetben a dm-ben is megvehető, 1000 Ft-ért aloe vera gél.

[link]

Égési sérülésre kiváló, osztálytársam rövidesen, néhány órán belül azt mondta, sokkal jobb. Nekem a kezem kiszáradt, kirepedezett és véres is volt, arra is használt, hát gondolom, erre is.

2020. okt. 9. 22:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha teszel rá egy szelet paradicsomot, az is enyhíti a gyulladást, és leszívja a gennyet. Nekem furunkulusra bevált. Viszont lehet hogy csípni fog. Amúgy sebészeti ügyeletre kell ezzel menni, csak azért mondom nehogy elkezd a kanosszajárást a szakrendelőkben, vagy a háziorvosnál. :) Jobbulást!
2020. okt. 9. 22:55
 4/7 anonim ***** válasza:
Kend be Neogranormonnal, Bepanthennel, Sudocremmel, ha valamelyik van otthon.
2020. okt. 9. 23:12
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Azonnal menj orvoshoz, a sebfertőzés nem játék! Akár vérmérgezés is lehet belőle!
2020. okt. 9. 23:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Orvos, ha 1 nap alatt ennyire begyulladt, ott komoly gondok vannak
2020. okt. 9. 23:25
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ!Lekezeltem újból, reggelig várok, hátha lesz valami javulás. Ha ilyen marad, vagy rosszabb, bemegyek a traumatológiára. :(

Köszönöm mégegyszer!

2020. okt. 9. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!