Elvágtam az ujjam, begyulladt a seb, mit tegyek még?
Sziasztok! Vadiúj késeink vannak, aminek szerencsésen beleszaladtam az élébe. A kisujjamnál pont a körömágy mellett vágtam végig teljes hosszában. Ez tegnap délben történt, orvosi szesszel meglocsoltam s bekötöttem. Ma délutánra elkezdett gennyedzeni s erőteljesebben fájni, Betadinnal is meglötyköltem s újra bekötöttem. Most estére nagyon lüktet, csuklómig fáj a kisujjam vonalában a kezem, s tűzforró a kisujjam, kissé meg is dagadt ez az ujj. Próbáltam nyomni kifele belőle a gennyet, de nagyon fáj, valamennyi jött ki, magától is folyamatosan szivárog.
Mit tudok még tenni,hogy javuljon, ti ilyenkor mit szoktatok?
Nagyon sós meleg vízbe lógasd, kiszívja belőle a gennyet, viszont nagyon fáj.
Ha nem javul, akkor orvos, sokat ne várj vele.
Szia!
Nos, én régi, de frissen élezett késsel kötöttem rövid barátságot. Fájt. Nem kicsit. Plusz, véresre rágtam akkoriban minden körmömet, ami miatt amúgy is minden ujjam a körmömnél be volt gyulladva, ehhez jött még hozzá a vágás, amit követett a genny és a fájdalom.
Nos, én jobb híján annyit tettem, mint mindig: vártam, hogy elmúljon. Esetleg sebtapasszal jó szorosan befedtem, de az csak ideig volt jó, és attól nem tudott szellőzni a seb.
Így utólag, ha megint véletlen találkozásom lenne a késsel: aloe vera. Igazi növényből lenne az igazi, de rosszabbik esetben a dm-ben is megvehető, 1000 Ft-ért aloe vera gél.
Égési sérülésre kiváló, osztálytársam rövidesen, néhány órán belül azt mondta, sokkal jobb. Nekem a kezem kiszáradt, kirepedezett és véres is volt, arra is használt, hát gondolom, erre is.
Köszönöm mindenkinek a választ!Lekezeltem újból, reggelig várok, hátha lesz valami javulás. Ha ilyen marad, vagy rosszabb, bemegyek a traumatológiára. :(
Köszönöm mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!