Elülső keresztszalag részleges szakadása,milyen kezelést igényel?
Figyelt kérdés
Labdarugó vagyok, februárba történt az eset, kitámasztásnál éreztem ,mintha kiugrana a térdem , feldagadt rálépni nemtudtam..bementem ügyelet bevérzett leszívták, de aztmondták különösebb baja nincsen, térdvédőt hordjak,hát pár hónap elteltével fájt még ha úgy léptem.mintha kicsuklana a térdem..Normális orvost meg nehéz volt épp akkor találni a Vírus miatt,de aztán egyik orvos javasolta Mr vizsgálatot mivel nemtudtam visszatérni focizni..ott a leleten volt írva ez az elülső keresztszalag részleges szakadás, ahogy utána néztem..Orvossal még nemjött össze a találka a Vírus miatt kicsit nehézkes, azt szeretném kérdezni ,ezt a részleges szakadást műttik, vagy mi a kezelési módja ,mert így nemtudok focizni nagyon laza ,és egy kitámasztásnál elmenne a térdem haza..?! Köszönöm2020. szept. 23. 22:07
A kérdező szavazást indított:
Műtét
Nincs műtét
Más kezelési mód(ha tudjátok írjátok le légyszi)
6 szavazat
1/6 anonim válasza:
Gyogytornaval olyan izmot és stabilitást tudsz felszedni h tudsz majd focizni. Nekem részleges szakadások volt azt mondta a dokit h olyat nem műtenek ilyennel pedig en is sportolok. Azóta semmi bajom
2/6 anonim válasza:
Budapesten ajánljak magánrendelést?
Traumás és ortopédorvos is van jó, 11 rossz doki után, szivesen ajánlom őket.
De gyógyszerészeket, bioboltosokat is érdeme kérdezni, mi jó erre regenerálódni, vannak csodamódszerek, csak nehéz rájuk találni.
A Sportkórház van különben focistáknak.
3/6 anonim válasza:
Meg a szalagot szerintem az UH tudná kimutatni, azt is magánrendelésen tudsz magad rendelni, 10 E Ft-tól van.
4/6 anonim válasza:
Valószínű szerintem merevítőt is kéne hordanod egy ideig.
5/6 anonim válasza:
Az elülső keresztszalag egy olyan struktúra az ízületben amely nyílirányban stabilizál ezáltal elég meghatározó módon tudja a térdízületet kvázi biztosan tartani. Ennek hiányában kezdetben egy mikro-majd makromozgás következik be az ízületben. Nagyon fontos ezért ezt a struktúrát pótolni, igen komoly porckoptató hatása van. Műtét..
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2.válaszoló megköszönném,aug tudom,hogy Tatán van.vegső esetben azlesz. Csak nagyon messze van tőlem.
Csak gyógytornára is bekell valakinek utalni nem?
Térdrogzítőt 1hónapig hordtam kb sérülésem után..
Ja és azt nemírtam 22éves vagyok.
2020. szept. 23. 23:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!