Vegbel repedes kezelese?
Sziasztok! Sajnos egy ideje huzodik nalam ez a dolog! Volt idoszak mikor egyaltalan nem volt erre panaszom, de most ujra fajdalmas a szekeles kezdeti allapota. Valoszinuleg szilardabb kakitol ujulhatott ki, most is a wczes legeje a legrosszabb, szuro, csikaro erzes lagy szekletnel is.. Sajnos friss ver is elofordul 1-2 csepp!
Milyen gyogyszert ajanlotok ra?
Szia!
Ha gyógyszertári terméket szeretnél, akkor neogranormon.
Egyébként érdemes lenne elgondolkozni, hogy ne a tünetet kell kezelni, hanem a forrást.
2 okról tudok, ami okozhatja a kirepedést:
- Száraz széklet (logikus, hogy erőteljesen dörzsöli a végbél falát). Ilyen széklete akkor van az embernek, ha rosszul, szegényen táplálkozik és nem elegendő a folyadék bevitel.
- Nagyon vastag a széklet. (Ez nem tudom, hogy mitől lehet, mert tapasztalatom az, hogyha teljesen egészségesen étkezek és mozgok, akkor is nekem 3-4 naponta kell wc-re menni és jó vastag szokott kijönni). Ilyenkor én azt mondom, hogy tanulja meg az ember kezelni ezt a problémát is, mert lehet. Amikor székel az ember, a farcsontnál érezhető, hogy ott van, ami jön, amire rá lehet segíteni ujjal (ha nagyon nem akar jönni). Ha nem érted ezt a mondatot, akkor olvasd el, amikor mész wc-re! Meg kell tanulnia az embernek, hogy hová már ne nyúljon.
(Én vékony vagyok, ezért nekem könnyű érezni és rásegíteni ott. Nem tudom, hogy testesebb embertársaimnál mi a helyzet.)
A neogranormont gyorsan felejtsd is el.
A Doxiproct OM kenőcs való erre + végbélkút kombinációja.
A proktológust is keresd fel.
Koszonom.
Naponta jarok nagy wcre, sajnos azzal kezdodott hogy 2-3x nagyon kemeny szekletem volt, es utana kezdodott el az egesz. Tobb joghurtot es rostban gazdag etelekkel egeszitettem ki az etrendemet es par het alatt rendbe is jott, de most ujra elojott sajnos, valoszinuleg nem gyogyult be teljesen es hanyagoltam a joghurtokat....
Szia, testmozgas tobb gyumolcs, rost(feherjes zabpelyhet eszek en tejjel keszitem) joghurt illetve tobb vizet probalok inni.
Jo ideje nem jott ki es nem hasznaltam ra vegul semmit, elmult magatol 😊
Igen valoszinu! Sokat jelent az etkezes, legalabb kuldoleg is hatassal van!
Ja meg, en babaknak valo tusfurdot hasznalok (Gabi, Dove baby) a szappan szaritotta a borom meg lehet ez is elosegitette hogy jobban hidratalhatta popsi kornyeken a boromet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!