Vízhólyagot lábujjon hogyan lehet a leghamarabb rendbehozni?
Nem voltam katona, de hallottam, hogy ott a bakancs, ha feltori, ugy szurjak ki, hogy egy cernat is athuznak rajta. Ez a cerna a holyag 2 szelenel kb. 0,5cm-rel logjon ki.
Ha csak kiszurod, a lyuk gyorsan beforrhat es elkezd megtelni ujra. Ha a cerna benne van, kifolyik a keletkezo nedvesseg. Kiprobaltam, nekem mukodott.
Első három tök jókat írt. Az szintén megoldás, hogy a hólyag felső részén az elhalt bőrt levágod és ilyenkor nem kell cérnázni. A sebet eztán fertőtleníted valamivel pl. Betadine. Ha ez megvan, rá lehet kenni valami kencét pl. Curiosa, de a Bepanthen is jó lehet, majd leragasztod. Ha lábon van érdemes a ragtapaszt kis leukoplasttal megtámogatni, ugyanis a mai ragtapaszok nem igazán ragadnak. De akár kis mullapból meg Leukoplastból lehet házilag is ragtapaszt barkácsolni.
Ha nagyon profi akarsz lenni a sebre raghatsz Grasolind hálót is, akkor nem ragad bele a kötszer a sebbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!