Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Ha megfogsz valamit amiben...

Ha megfogsz valamit amiben van áram és megráz +görcsbe rándulsz . Hogyan tudod elengedni? Mit kell ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés
Elméleti kérdés.
2020. márc. 24. 16:29
 1/5 anonim ***** válasza:
78%
Ha megfogtad elengedni nem nagyon tudod. Ha csak az ujjaiddal érinted, akkor el tudod rántani a kezed, persze ez attól is függ mekkora az áramerősség.
2020. márc. 24. 16:35
 2/5 anonim ***** válasza:
64%
Te sehogy, mivel az áram miatt görcsben lévő izmaidat nem tudja az agy felülbírálni. Pont emiatt halnak bele, hogy nincs lehetősége az embernek elkapni a kezét, mert már nem képes a testét kontrollálni. Megelőzésként szokták azt mondani érintésvédelmi kockázat esetére, hogy ne marokkal fogj rá dolgokra, hanem a kezed külső felét érints oda, mert azt el lehet még húzni.
2020. márc. 24. 16:36
 3/5 A kérdező kommentje:
Rosszul kérdeztem . Mit kell csinálnod , ha ez egy másik emberrel történik és mondjuk nem tudod leáramtalanítani az adott dolgot.
2020. márc. 24. 16:40
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk történt ilyen még a melóhelyen, ki kell lökni az illetőt vagy bármilyen szerszámmal rácsapni a kezére, hogy elengedje (és itt a történet a rácsapásról a veterán fószer úgy ütötte ki a másik melóst egy lapáttal, hogy eltört a keze, de legalább nem halt meg csak egy kéztörés lett belőle.) Amúgy engem is rázott mág meg többször áram, de nekem nem volt olyan, hogy kikellett volna lökni vagy hasonlók.
2020. márc. 24. 17:03
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A lenyeg, hogy tilos szigetelo anyag nelkul megfogni az illetot, mert akkor mar kettotoket raz az aram.
2020. márc. 24. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!