Olyan műanyag tálkában puhítottam meg a mikro-ban a vajat, ami nem használható mikrosütőben, jelent ez vmilyen eü kockázatot?
4-es, hallottam már olyat, hogy a mikrohullám a víz molekulákat bontani is képes. akkor más molekulákat is...
nem tudom ebből mi az igazság... de ha így van, akkor tényleg rejt kockázatot.
4 es! Köszönöm a lepontozást te sík hülye vagy ha nem tudod miért veszélyes a mikró sajnállak :(
A gond nemcsak a sugárzással van, hiszen a mai mikrosütők ajtaja kellően le van árnyékolva, hanem egészen mással. A mikróban bekapcsolás után a mikrohullámok rezegtetni és forgatni kezdik az ételben lévő sejteket, s az így keletkező súrlódási hőtől melegszik fel az étel. Eközben a fehérjék, ugyanúgy, mint normál főzés közben, denaturálódnak, de még ezzel sincsen probléma. Az igazi baj az, hogy a vízmolekulák szerkezete is megváltozik, élettani szempontból károssá válik. A szervezetben pedig a degenerált molekuláktól nem várhatunk egészséges sejtépítést. Ezt tekinthetjük ugyan rémhírnek, de az adatoknál ékesebben beszél az a tény, hogy Svájcban, Franciaországban és más országokban is egy ideje tilos mikrohullámú sütőket reklámozni.
6.-os válaszára: te hülyézel másokat s közben elfogadsz olyan elméleteket amelyeknek nem sok alapjuk van: méghogy átrendeződnek a sejtek meg molekulák: ne mondd, hogy kolbászt raksz a mikróba s szalámi jön majd ki.
A reklámokkal kapcsolatban pedig: kicsit kell gondolkodni: csak mikrókat nem szoktak reklámozni? Tehát ilyen alapon, amit nem látok a TV-be reklámba, az káros eszköz? Szerintem legtöbbször PONTOSAN a hulladék dolgokat reklámozzák mert ami jó és bevált, azt nem kell folyton az ember orra előtt elhúzogatni.
A mikrohullámú készülék használata azért problémás, mert a burkolata nem véd meg a káros sugárzástól. Próbáld ki a következő módon: tedd bele a mobiltelefonod, zárd be az ajtót, de nehogy bekapcsold! Hívd fel a bent lévő telefont, meg fog szólalni. Ha a telefont kívülről ily módon el lehet érni (a mobil hívó frekvencia hullámai behatolnak), akkor a benne működő mikrohullámok is kijutnak.
A mikrohullámú berendezés melegítésre alkalmas, tartós használata nem ajánlott, mert az étel minőségét elrontja. (A szerkezete megváltozik: olyan lesz, mint a génmódosított élelmiszer).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!