Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Volt több mint egy hete egy...

Volt több mint egy hete egy térdkalácsficamom, ez volt az első ilyesmi balesetem, de félek, hogyha nagynehezen kigyógyulok megint kimegy, mit csináljak? Többi lent

Figyelt kérdés
tehát több mint egy hete kiment a térdem, ami nem ment vissza, a mentősök rakták vissza, utána bevittek kórházba, röntgenre, ahol nem volt semmi baj, se törés és a tartó szalagok se szakadtak, begipszelték (járógipsz) amit ma vettek le és kaptam egy térdrögzítőt, nem fáj a térdem egyáltalán, szimplán nagyon érzékeny, és még gyenge, tehát a hajlítás még nem megy. ma már haladást értem el a menésben, de mindezektől eltekintve, nagyon félek, hogyha meggyógyul megint ki fog menni, mivel rohadtul fájt, és kisebb traumaként éltem meg, mit csináljak, hogy többet ne menjen ki? oldalakon olvastam, h a combizmot kell nagyon megerősíteni és az tartani fogja, meg sokat nyújtani, illetve kerülni, a direkt térdet terhelő sportokat, foci, kosár stb...

2020. febr. 3. 22:22
 1/4 A kérdező kommentje:
azt kifelejtettem, h 17/F
2020. febr. 3. 22:27
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Semmi mást ne tudsz "csinálni" azon kívül,hogy erősíted a combizmokat, főleg a belsőket, mert azok tartják stabilan a térdkalácsot. Érdemes elmenni a rögzítő levétele után gyógytornászhoz,aki megtanítja,hogy ezt hogyan lehet szabályosan és hatékonyan csinálni. Nekem régebben rendszeresen kiugrott a térdkalácsom, úgyhogy tudom,milyen szörnyű érzés. Már régen megműtötték és rendben van,de még mindig vannak "rémképzeteim",hogy újra ki fog ficamodni.
2020. febr. 3. 22:30
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt hordd a térdvédőt, másrészt pedig keress egy jó gyógytornászt, aki megtanít pontosan azokra a gyakorlatokra, amikre neked van szükséged úgy a rehabilitáció során mind később a megfelelő izmok megerősítésére!

Ha megerősödtél (és ezt a gyógytornász is megerősíti), akkor pedig beszéld meg vele, mit és hogyan sportolhatsz, persze a térdvédő akkor sem árt. De semmiképp ne parázd túl, óvatosan terhelve, de mozogj bármit, ami nem ellenjavalt!

2020. febr. 3. 22:35
 4/4 A kérdező kommentje:
rendben, köszönöm a válaszokat!
2020. febr. 3. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!