Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mitől ropog a csuklóm?

Mitől ropog a csuklóm?

Figyelt kérdés
Nem olyan régen elestem és beütöttem a csuklómat. Először sajkacsonttoresre gyanakodtak, mert egyébként ott fáj, de azóta már 2 röntgen is igazolta, hogy nincs eltörve szerencsére. Namár most. A fájdalom nem múlik a csuklombol és kB 1hete tapasztalom hogy ropog, pedig eddig sosem ropogott. Mitől lehet?

2020. jan. 26. 23:22
 1/7 anonim válasza:
100%
nekem mindig azt mondják, hogy azért ropog mert növésben vagyok szóval lehet nálad is ez van
2020. febr. 11. 19:07
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem értek hozzá, de lehetnek az ízületeid is. Szerintem pihentetni kéne, és pár hét alatt magától rendbe jön; meg pl azért vigyázzál, hogy milyen mértékben engedsz rá hideg vizet, mert ha nem jól csinálod, akkor az se feltétlenül tesz jót az ízületeknek. Pl a kézmosáskor. Tehát vigyázzál rá. És szóval szerintem pihentesd. Meg pl nemtom, tesiből adnak-e erre felmentést, talán igen. Meg lehet,hogy pl ha jóarc a tesitanár akkor azt mondhatja neked, hogy iylen kezes gyakorlatokat, amikhez a kezet kell használni, inkább ne csináld, sőt, ahol rápattanhat a labda, pl kidobós, kézilabda, én azt se engedném neked csinálni. Tehát ahol nem is feltétlenül mindig te dobsz, hanem még rá is pattanhat, én azt se engedném neked. Meg pl nem tudom, létezik ilyen is, hogy sportorvos, akár egy ilyennel is konzultálhatnál, hogy mi lehet a szitu, ha pl a szüleid elvisznek, vagy lehet nem is kell feltétlenül, lehet, hogy telefonon is van ilyen, aki elérhető. De szal vigyázzál az ízületeidre, íráskor is ne olyan görcsösen szorítsd a ceruzát/tollat, mert az se tesz neki jót, hanem csak finoman írjál vele, ahogy jól esik. De mondom, nem értek hozzá, de én ezeket tudnám ajánlani. Meg még ha akarod, akkor akár be is fáslizhatnád, de erre talán nem feltétlenül van szükség. Ne terheld meg nagyon szóval, ne erőltesd túl a kezed, és lehetőleg kézmosáskor ne érje fölöslegesen túl sok hideg víz. Mert a begyulladt ízület szerintem azt sem szereti, de azért legyen megmosva is a kezed, de rendesen; csak lehetőleg ne folyasd rá egy óráig, ha csak full hideg víz áll a rendelkezésedre. Hanem csak rendesen most meg . És ilyenbe ne
2020. febr. 13. 16:56
 3/7 anonim ***** válasza:
*(véletlenül elküldte) és ilyenbe ne kapaszkodj, hogy "a hideg víz az hűsíti", mert ebben az esetben nem fogja, szerintem ilyen hideg időben max rontana. most látom, már nem mai a kérdésed, remélem , azóta javult már a helyzet. Szóval ne b_ _ _ tasd a kezed, és akkor helyre jün. Tehát mindenesetre állj rá egy ilyen "kímélő módra", a tested, a szervezeted intelligens, előbb-utóbb én asszem talán helyre rakja magát, csak addigis vigyázz magadra, és ne üssed bele semmid semmibe; meg lehetőleg utána se. :)
2020. febr. 13. 16:58
 4/7 anonim ***** válasza:
*jön
2020. febr. 13. 16:58
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

22 éves leszek, szóval nem nem azert fáj mert növésben vagyok :D

Közben elmentem magán úton MR-re mert nevetségesen soká kaptam időpontot és részleges szalagszakadásom van. Az orvoshoz majd jovoheten megyek. Szerintetek gipszet kapok? Vagy mit caimal vele?

2020. febr. 15. 17:55
 6/7 anonim ***** válasza:

Enyhe esetekben elegendő a konzervatív terápia, azaz a sérült végtag nyugalomba helyezése, felpolcolása, a terület tehermentesítése, nyugalomba helyezése, fájdalomcsillapítás. Előfordulhat, hogy a sérült végtag gipszkötés, vagy más külső rögzítő eszköz segítségével való rögzítése szükséges. Súlyos esetekben műtéti kezelés válik szükségessé

Forrás:

[link]

Jobbulást kívánok neked

2020. febr. 15. 18:10
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Igazabol januar 3. ota faj mar es egyaltalan nem javult azota. Es felek mi lesz ha sose lesz mar a regi.

2020. febr. 17. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!