Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Lábszárcsont törés után 6...

Adam1c1 kérdése:

Lábszárcsont törés után 6 héttel, mire lehet számítani?

Figyelt kérdés
6-8 hét alatt összeforr a csont, és gipsz sohasem volt rajta- fáslizva volt, és folyamatosan tornáztatva a láb. Arra volnék kíváncsi, hogy mi lesz akkor ha az orvos azt mondja, le lehet tenni a mankót ? Néhány lépést talán már önállóan is meg lehet tenni a frissen gyógyult lábbal ?

#lábszárcsonttörés
2020. jan. 2. 19:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Lábszárcsont törés nem volt rögzítve?

De az orvos javasolta a "mankót"? (ha az orvos azt mondja, le lehet tenni a mankót ?)

Vagy kamu az egész (ez a valószínűbb), vagy nem voltál orvosnál.

2020. jan. 2. 19:51
 2/12 anonim ***** válasza:
Törésnél vagy gipsz van, vagy műtéti rögzítés+csavarok vannak gipsz nélkül. Neked hogyan, hogy egyik sincs?
2020. jan. 2. 20:03
 3/12 A kérdező kommentje:
Volt műtét, és kerültek bele kapcsok. A láb fáslizva lett csak. Pár nappal később már a gyógytornász foglalkozott vele. két héttel később volt varratszedés, egy hétre rá itthon már le lett szedve róla a fásli is. orvos szerint összesen 6-8 hétig mankó mellett a láb csak saját súlyával terhelhető. Arra volnék kíváncsi, hogy mire számítsak, ha már le lehet tenni a mankót.
2020. jan. 2. 20:18
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha le kell tenned a mankót (orvos utasításra csak) akkor furcsa lesz, picit fájni fog egy darabig. Fokozatosan lehet majd terhelni,és szépen helyre jössz. Ehhez idő kell, légy türelmes. Én most vagyok túl egy térdízűlet+sípcsont törésen, nekem is volt műtét+csavarok. Én 4! Hónapig nem állhattam rá, még mankóval sem. Utánna fokozatosan lehetett terhelni. Remélem, te szerencsésebb leszel, és gyorsabban gyógyulsz. Kitartást!
2020. jan. 2. 21:41
 5/12 anonim ***** válasza:

Végülis, csak a lényeget hagytad ki a kérdésből.

Azt hogy hogyan haladsz, majd a gyógytornász dönti el. Ő látja a fejlődésed, a "doki" csak az eltelt időre tud alapozni. De ez nem mindenkinél egységes.

Először csak óvatosan.

Kell még egy csomó idő, mire gond nélkül terhelheted.

2020. jan. 2. 22:00
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, és a jókívánságot. No de Terhelés alatt azt értitek, hogy a járáshoz szükséges súlyt sem feltétlen fogja bírni azonnal, még rövid távon, apró léptek mellett sem ? #5 Kihagytam volna a lényeget ? Mi lett volna az ? Tökéletesen mozog a lábam a gyógytornász szerint is. Annyi hiányossága van, hogy a negatív szög, egyenlőre terhelés nélkül nincs meg a lábfejemben. Úgyértem, hogy a lábszár és a lábfej képes gond nélkül derékszöget zárni egymásra, de önerőből, terhelés nélkül, ennél élesebb szöget nem. Kicsit feljebb tudom húzni az egészséges lábfejem, mint a sérültet. Szaknyelven szólva a null pont megvan. Annál több csak talajon. Hogyan tud mankó nélkül fokozatosan terhelődni a sérült láb ?
2020. jan. 3. 12:21
 7/12 anonim ***** válasza:
Fokozatos terhés nekem így volt: először hónapokig csak járókerettel való ugrálás, nem terhelhettem egyáltalán semmit se! Utánna 20 kilóig terhelhettem a törött lábát, szintén csak járókerettel. Utánna volt kontroll, és akkor teljes súllyal mankózhattam. Először 2 mankóval, aztán már csak 1 mankóval. Be kell tartani a fokozatokat, egyből nem szabad terhelni, még akkor sem, ha erősnek érzed. De attól is függ, mit mond az orvos és a gyógytornász. Ők látják, hogy haladsz. Ez egyéni is amúgy, kinek milyen típusú, erősségű törése van.
2020. jan. 4. 15:40
 8/12 A kérdező kommentje:
Hát mondjuk igen, meg mondom, az enyém nem volt gipszben. Nem volt hónapokig teljesen passzív állapotban. bízom benne, hogy hamar lábra állok. Mankó után már biztosan nem adnak járókeretet.
2020. jan. 4. 18:35
 9/12 anonim ***** válasza:
Neked pontosan milyen törésed volt és hol? Nekem sem volt gipsz, egyàltalán nem, "csak" műtéti rögzítés, csavarok. Nekem térdítűletbe hatoló, darabos törésem volt, sipcsont is érintett.
2020. jan. 4. 21:20
 10/12 A kérdező kommentje:
Lábszár csont törés. Elvileg sípcsontom nem tört. Részlegesen nyílt törés. de csak egy helyen. Annyit mondott az orvos, hogy bekerült egy kapocs, amit már nem kell kivenni. Több kis vágást ejtettek a lábamon, és azon keresztül műtöttek. Nagyon nem kérdeztem ebbe még bele, mert rosszul vagyok a gondolattól is mit műveltem a lábammal. De nyilván most már foglalkoztat a dolog. majd faggatózom egy picit egy hét múlva, amikor megyek vissza röntgenre.
2020. jan. 5. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!