Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Felvált a körmöm. Vissza fog...

Felvált a körmöm. Vissza fog tapadni?

Figyelt kérdés
Tegnap beleakadtam a törölközőmbe és feltéptem félig a körmömet. Nem esett le, csak teljesen levált a bőrről a köröm fele, de azonnal vissza is hajlítottam, de közben ömlött belőle a vér is. Marhára fáj már ha hozzáérek is, lehetséges hogy vissza fog tapadni a bőrhöz és nő majd szépen tovább? Levágni nem akarom, mert akkor alig maradna körmöm. Bekötöttem és próbálom nem használni az ujjamat.

2019. nov. 2. 12:55
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem tapad vissza. Ahol leszakadt, ott nő először új bőr, ami már nem fog fájni, csak fura lesz. Aztán lassan lenő újra a körmöd az ujjad végéig. Ez kb. 6-8 hét teljes leválás esetén. Arányosan rövidebb ideig tart, ha a fele szakadt le.
2019. nov. 2. 13:02
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Tekerd körbe valamivel, vágd le normál hosszra, hogy ne akarjon valamibe beleakadva felemelkedni.

Aztán 2-4 hét alatt az ott lévő köröm alatt szépen, lassan lenő a régi és alatta képződik a friss köröm.

Nekem a nagy lábujjam vált le tövig (már korábban le kellett volna vágnom), mert hosszú volt és rosszul léptem.

Mit mondjak iszonyúan fájt, féltem, hogy leszedik.

Dokihoz elmentem, nem bántotta, kb. azt mondta és csináltam, amit Neked ajánlottam.

Vettem gumikesztyűt és az ujját levágva védtem a viztől, amikor fürödtem.

2019. nov. 2. 13:28
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Velem tinédzserkoromba kb 3x-4x történt, és addig nyomtam(persze majd besz..... a fájdalomtól közbe :S), míg meg nem áll a helyén, és mindennap reszkettem, nehogy még 1x feljöjjön. Rossz érzés volt.
2019. nov. 2. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!