Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Helyi szteroid injekció...

Helyi szteroid injekció vállba? Nem veszélyes?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Decemberben lesz 1 éve, hogy vállproblémával küzdök. Mára jutottunk el a szakorvossal odáig, hogy sikerült lokalizálni és megállapítani a problémát, eddig én sem voltam benne biztos, hogy mi lehet, mivel pontosan megmondani se tudtam, hogy hol fáj. AC ízületi sérülésem, gyulladásom van. Próbálgattam, hogy pihentetem pár hetet, 1 hónapot, jobb is lett, de hiába éreztem úgy, hogy jó, ha még minimálisan is elkezdtem bemozgatni, bizonyos mozdulatok után visszadurrant. Utána megint vártam heteket, 1 hónapot, próbáltam bemozgatni, és ugyanez történt. Most úgy vagyok vele, lehet, hogy az 1 hónap kevés volt neki, így türelmesen várok 3-4 hónapot, azonban úgy érzem, és attól tartok, hogy mélyebben van az AC ízületben a gyulladás, ami nagyon nem akar megszűnni. Végül a szakorvos azt javasolta, hogy várjuk meg azt a 3-4 hónapot amit elterveztem, és ha utána is fennáll ez a helyzet, akkor egy szteroid injekciót beadna a vállamba, ami segít a gyulladást lehúzni. Kicsit tartok ettől, de mivel már tényleg rengeteg mindent megpróbáltam és 4 hónap elteltével 1 éve fog fennállni ez a probléma, így én se látok más megoldást, úgy vagyok vele, hogy egy próbát megér. Azt semmiképpen sem szeretném, hogy havonta adatok be magamnak ilyen injekciót, tönkrevágni nem fogom emiatt a szervezetem, de teljesen tanácstalan vagyok, és ha a pihenés nem fog segíteni, akkor talán egy próbát megér, hátha segít lehúzni a gyulladást, ugyanis hiába nem terhelem a felsőtestem, gyulladásban van. Kicsit el is vagyok keseredve, mert 29 évesen nem hiszem, hogy ennyire tönkre ment volna az ízületem. Mindig is sportoltam, saját testsúlyos edzést csinálok (súlymellénnyel), de sosem emeltem 100 kg-okat, hogy ennyire tönkre menjen az ízületem (szerintem.) Nektek már volt ilyen probléma a vállatokkal? Esetleg van tapasztalatotok az ilyen szteroidos injekciókkal kapcsolatban?

Előre is köszönöm a válaszokat és bocsánat a regényért.

2019. okt. 2. 08:15
 1/4 A kérdező kommentje:
Bocsánat, annyival kiegészíteném a leírásom, hogy nem elviselhetetlen fájdalomról van szó, bármilyen pózban és szögben felemelem a karomat, nincs vele probléma, viszont egy-két mozdulatnál érzem a vállam. A húzó mozdulatokkal semmi probléma nincs, viszont a nyomó, toló mozdulatok nem mennek.
2019. okt. 2. 08:18
 2/4 anonim ***** válasza:
60%

Én is kaptam szteroidot, csak én a térdembe, 1 db injekció nem veszélyes, csak ha sokat akarnának adni, meg kell beszélni az orvossal, mik a mellékhatásai.

Ha ő javasolja , én vállalnám, mert akkor elmúlna a fájdalom.

2019. okt. 2. 08:51
 3/4 A kérdező kommentje:
Beszéltem erről az orvossal, áttárgyaltunk mindent részletesen. Azt, hogy havonta járjak ilyen injekciós kezelésre, Ő sem javasolja, de ha javasolná, akkor se járnék, mert az állítólag már elég durván beleszól a testműködésbe és tönkreteszi a dolgokat ott bent. Viszont azt mondta, hogy 1 ilyen injekciónak nincs káros hatása, ha csak az a cél, hogy a gyulladást lehúzzuk, ami a sima pihentetéssel sajnos nem lehetséges. Meglátjuk december végére hol fogok tartani. Úgy vagyok vele, hogy januárban újra el szeretném kezdeni a felsőtest edzést, hisz ha 4 hónap után is ugyanitt fogok toporogni, akkor beigazolódik, hogy a pihentetés nem segít. Aztán ki tudja, lehet a pihentetés után elkezdek edzeni és jobb lesz, bár már nem reménykedek ilyenben. Addig meg marad a futás és lábazás.
2019. okt. 2. 09:12
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Látom, már pár éves ez a kérdés, de szívesen olvasnék valami follow-up-ot a témában, mert sajnos én most pontosan ugyanezzel küzdök.

40 éves vagyok, heti rendszerességgel kondiztam. A gondot nálam az hozta ki, hogy tavasszal rádőlt egy faág a vállcsúcsomra, és eléggé megütötte. Fájt rendesen, rögtön éreztem, de gondoltam, elmúlik. Hát nem múlt el. Még ráadásul rá is edzettem vagy 3-4 hónapot, fekvenyomásnál éreztem, meg előreemelésnél pl., vagy pseudo-plank-nél. Aztán gondoltam, na jó, ez nem pálya, tartottam három hónap teljes szünetet.

Ez alatt elmentem dokihoz, készült MRI, ill. volt 10 alkalom fizikoterápia (- halottnak a csók). Az első dok azt mondta, kezdjem el lassan használni. Visszamentem, és hát sajnos két alkalom egyből előhozta a fájdalmat. A tavaszi fájdalomtól egyébként jelentősen elmarad, de nem okés a dolog. Igazából fekvenyomásnál már a csak rúdnál, súly nélkül is érzem a fájdalmat. (Amúgy is csak 50-55 kg-val nyomtam max, nem vagyok nagy darab.)

Elmentem máshová is, ott is megnézték az MRI-t, aztán mondták, hogy van porckopás (emiatt a csontok közelebb vannak egymáshoz, mint kéne), de az valszeg korábban, évek alatt alakult ki. (Mondjuk mindig a váll volt a kedvencem a teremben, az tény...) A másik, hogy be van gyulladva, amit valszeg a sérülés hozhatott ki. A kettő együtt okozhatja a fájdalmat.

Mondta a doki, hogy megpróbálhatnánk egy-két szteroidinjekcióval a gyulladás elmulasztását - ma be is adták az elsőt, 4 hét múlva kontroll.

Nagyon örülnék, ha segítene, mert az AC-izület műtét elég hosszas kieséssel járna, meg vannak is fenntartásaim vele kapcsolatban... Az a baj, telnek a hónapok, és a mostani állapotomban a gyakorlatok 70%-át kukázhatom, ráadásul azokat, amiket legjobban szeretek (mell-, váll tolások/emelések, mindenféle fekvők).

Januárban még lesz egy 10 alkalmas lézeres fizikó, de attól nagy csodát nem várok.

Ja, porcerősítőt benyomtam 3 havi kúrát (más miatt is, térdem) - elég drága cuccból (Cartinorm +d3, de próbáltam már mást is), sz.rt se vettem észre se a térdemben, se a vállamban...

Kérdező, Neked hogy alakultak a dolgok? Sikerült meggyógyulnod? Segített az injekció? Vagy műteni kellett? Help pls! :)

2023. nov. 7. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!