Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Akinek volt sajkacsont törése...

Akinek volt sajkacsont törése vagy repedése. Elmúlhat a fájdalom a kézfejből? Vagy ez már így marad?

Figyelt kérdés

Egy ideje elkezdett fájni a kézfejemnél és csuklómnál. Elmentem vizsgálatra és kiderült törve volt a sajka csont hónapokkal ezelőtt. De nem mozdult el, jól rögzült. Egyszer hátracsuklott a kezem egy rossz mozdulatnál, akkor fájt egy ideig, de nem mentem vele orvoshoz, nem gondoltam nagyobb gond lenne.

Most kaptam sínes rögzítőt, plusz flektor tapaszt kell használnom.

Támaszkodni nem tudok a kezemre, illetve a csukló mozgatása is fáj. Ha meg emelni akarok, akkor szintén bele hasít. Aki volt már így, elmúlt ez a fájdalom, vagy ez már így marad?

2019. aug. 30. 21:30
 1/3 anonim ***** válasza:
Azóta lehet tudni, hogy mi történt?
2019. okt. 8. 00:21
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm kérdésed!

Szeptember elején, egyik éjjel olyan fájdalom jelentkezett a kezemben, hogy aludni sem tudtam. Alig vártam, hogy reggel legyen és az orvoshoz vissza vigyenek. Meg sem tudtam mozdítani a kezemet, mert az agyamig hasított a fájdalom. Akkor egy főorvos rendelt épp a kézsebészeten és újra megnézte az előző röntgent... Érdekes módon ő kiszúrt egy "rendellenességet", a singcsontom rövidebb jóval mint kellene lenni, ulna minus variansként tüntette fel a leleten. Amiatt a holdcsontra nagy teher megy és hajlamos lehet az elhalásra. Mr-t írtak ki, amit múlthéten végeztek el. Szerencsére csontelhalás nincs. Ezen kívül semmi érdemlegest nem mutatott az Mr vizsgálat ki, de a csukló és kéztőnél továbbra is fáj. Nem tudok egyáltalán rátámaszkodni. Ha emelek vele az is fáj, illetve ha mozgatom a csuklóm. Sőt, a kilincset ha azzal nyomom le, az is fájdalmas. Továbbra is hordanom kell a kézrögzítőt kímélni és pihentetni kell. Ma is mennem kellett vissza, de semmi új nem derült ki. Nyomásra is érzékeny felül az a pont a kéztő és csukló találkozásánál, ahol jelentkezik a fájdalom terheléskor. Azt sem tudom hova menjek vele, mivel az Mr-től alaposabb nincs. :/ Viszont közel 1,5hónapja nem tudom használni a jobb kezemet. Előtte a bal volt 40 napig használaton kívül, mert macska harapás miatt műtötték. Gondoltam a jobbost megeröltettem és attól van ez. Viszont ennyi idő alatt biztos elmúlt volna, illetve az Mr-en csak jelzete volna, ha az a probléma. Így most várakozás, hátha csoda történik és elmúlik.

2019. okt. 8. 23:37
 3/3 anonim ***** válasza:
Az szomorú :/ Jobbulást a kezednek! Én tavaly ilyenkor szenvedtem sajkacsont törést amit először azt mondták hogy zúzódás, de a fájdalom nem múlt. Január körül elmentem magán dokihoz aki meg is röntgenezte, ct is volt és mondta, hogy egy sajkacsont törésem volt ami kezd meggyógyúlni. Mondta, hogy két lehetőségem van. Az egyik hogy most megcsavarozzák, tehát megműtik, vagy hagyjuk így és bízunk abban, hogy meggyógyúl. Mivel eltelt pár hónap az esés óta így gipszet felesleges lett volna feltenni. A fájdalom február körül megszűnt, de nem mentem vissza dokihoz. Remélem, hogy tényleg meggyógyúlt és nem fog állízület kialakulni.
2019. okt. 12. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!