Érdemes még intézkedni? Merre induljak?
Édesapám 1 éve elhunyt. A munkahelyén állítólag össze esett és mentő vitte a kórházba. A testvérének azt mondták az orvosok, hogy eszméletlen állapotban vitték be. Ezzel szemben a munkáltató azt mondta, hogy a saját lábán ment ki a mentőautóba. A testvére eszre vett a fején egy nagyobb veraláfutásos sérülést, az orvosok csak annyit mondtak hogy már így hozták be. 2 hét után elhunyt a kórházban, majdnem végig kómában volt. A patológiai jelentésben az áll, hogy a halál oka tüdőgyulladás, mellékletben hogy súlyos koponyasérülés. A patológus azt mondta, hogy ilyen fej sérüléssel senki nem megy ki a saját lábán.. Rendőrségre ment az ügy és újra boncolták, akkor már csak az volt a jelentésben hogy a halál oka tüdőgyulladás. Ezzel le is zárták.
52 éves volt. Nem a pénz érdekel hanem az igazságszolgáltatás..az az érzésem hogy valamit eltussoltak.
Sajnos én akkor külföldön éltem és nem tehettem meg hogy ott hagyom a munkám, ezért nem én hanem édesapám testvéri foglalkoztak az üggyel. Nem is tudtam semmiről, nekem csak akkor szóltak mikor már elment, nem is tudtam hogy kórházban van.
Egy év után mit akarnál tenni?
Egyrészt semmi bizonyítékod nincs (mire is??), mert már régen eltemették, másrészt a rendörség már vizsgálta az az ügyet, harmadszor mit érnél el vele?
A rendőrség nem volt kint a munkáltatónál, nem nyomoztak az ügyben vagy ilyesmi, csak a testet boncolták újra. Számomra érthetetlen, hogy az ottani jelentésben nem esik szó a koponyasérülésnél. Egyébként munkahelyi balesetre gyanakszunk. Gépek mellett dolgozott, beüthette a fejét például, vagy valami kiszállhatott a gépből. Sajnos hiába kértem, apum testvéreit, ők nem ástál bele magukat eléggé.
Tudom, hogy akkor kellett volna intézkedni, de a családom anyagi helyzete miatt sajnos nem tehettem meg, hogy ott hagyom a munkahelyem.
Reménykedem, hogy hasonló ügyben jártas személy esetleg tud tanácsot adni, hogy lehet még tenni valamit, vagy ne is próbálkozzak mert teljesen felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!