Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Megsérülhetett a tüdőm ettől?

Megsérülhetett a tüdőm ettől?

Figyelt kérdés
Épp kicsavarodva feküdtem egy ideig (félperc kb), de ásítottam és rányújtóztam, amikor a mellem oldalán, olyan hasító, tépő fájdalmat éreztem, mint még soha. Szinte felugrottam légszomjjal levegőt kapkodva (de ez lehet csak az ijedség). Ugye nem húzhattam meg a tüdőmet? Tudom, hogy védik a bordák meg az izmok, de nagyon olyan érzés volt, mintha megrepedt volna az izmom. Most (egy félóra telt el) nem érzékelek fájdalmat, egy kis köhögési ingert csak.
2019. aug. 10. 05:07
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem valószínű, legfeljebb a rekeszizom vagy a bordaközti izmok húzódhattak meg. A tüdő nem izom:) passzívan követi a mellkast, szval előbb mindenképpen az izmok sérülnének.

Az ütésekkel/zúzódásokkal kell vigyázni, légmellet okozhatnak, de annak igen jellegzetes, súlyos tünetei vannak.

2019. aug. 10. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!