Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Folyáshoz feltétlenül kell...

Folyáshoz feltétlenül kell tisztasági?

Figyelt kérdés

Csak pénzpazarlás, meg környezetterhelés arra a pár cseppre

a bugyit meg kilehet mosni

mik az érvek a tisztasági mellett?

2019. júl. 20. 16:04
 1/9 anonim ***** válasza:
93%

Ha folyás, akkor az nem pár csepp.

A betét elnyel és egyben szagtalanít is valamilyen szinten. A bugyi ezt nem tudja.

2019. júl. 20. 16:10
 2/9 anonim ***** válasza:
18%
Nekem nincs érvem mellette. Egyáltalán nem egészséges a napi szintű tisztasági betét használata, ezt a bőrgyógyász is megmondta. Hiába vannak már nagyon jó minőségű tisztasági betétek, attól még mindegyiknek egy része műanyag, amitől nem szellőzik kellőképpen a bőr, illetve nekem nincs kedvem egész nap olyan érzéssel lenni, mintha pelenka lenne a lábam közt. Menstruációkor is tampont használok, abszolút semmilyen betétet nem használok. A fehérneműt meg úgy, ahogy írod, ki lehet mosni. Magas hőfokon szoktam egyébként mosni a fehérneműket pont higiéniai célból.
2019. júl. 20. 16:12
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

#2, ki lehet ám napközben cserélni ;)

Nekem pl olyan mennyiségű folyásom van, hogy a bugyin, a bodyn és a farmeron is átüt(ne), és bármennyire egészséges vagyok, aligha hiszem, hogyha pl ebben a melegben nekiállnak a bacik, akkor kellemes szaga lenne nap végére, nem mellesleg nyirkos).

2019. júl. 20. 16:27
 4/9 anonim ***** válasza:
38%
Neked Kérdező miért kell itt vitát szítani? Nem mindegy számodra, hogy ki, és miért használ tisztaságit? Ha neked ez pénzpazarlás, akkor nem veszel, ennyi. De ezzel a lendülettel nem kellene eü. betétet meg tampont sem használni, mert az is rohadt költséges egy hónapra. Használjon mindenki kelyhet, aztán gond letudva, azt csak egyszer kell megfizetni. Nyugodtan le lehet pontozni, nem érdekel a %.
2019. júl. 20. 19:06
 5/9 anonim ***** válasza:
53%
Na, megkaptam a mai első perverz üzenetet is, valami baromtól, aki vásárolna
2019. júl. 20. 20:00
 6/9 anonim ***** válasza:

Folyás alatt most itt a fehér szerű váladékra gondolsz, vagy pedig az elővérzésre?

A fehér szerű váladék ki tudja szedni a bugyikból a színt, ezért valaki szereti a betétet használni. Illetve a mértéke is változó... Én nem szoktam erre betétet használni, de ahogy előttem mondták, van akinek annyi van, hogy kell, és van aki sajnálja a fehérneműjét, főleg ha drága.

Ha elővérzésről beszélsz, akkor azt lehet, hogy nehezebb kimosni, hisz vér. Szagos is lehet és mennyisége is változik. Ugyanazok a problémák lehetnek, mint amit előbb leírtam.

Itt most lesz egy kis filozófiai hozzászólásom is, amit vagy elolvasol, vagy nem. Vagy egyetértesz, vagy nem. De sok női testnedvhez van egy olyan hozzáállás, hogy ciki ha van. Vagy ha van is, nem beszélünk róla. Izzadság, menszesz, a fehér váladék stb. Az én környezetemben volt olyan lány fiatal koromban, akit cikiztek pl a fehér váladék miatt. Attól függően, hogy ki milyen környezetben nő fel, milyen behatások érik az élete során, lehet, hogy rosszul érzi magát bizonyos dolgok miatt. Lehet, hogy nem érzi tisztának magát betét nélkül, lehet, hogy szégyelli az izzadtság foltot. Bármi ilyen lehet. Környezet kérdése. Ilyenkor az az érv, hogy "pénzpazarlás" nem hatásos érv, mert ennek az embernek a kényelméről van szó és berögzött szokásairól. Ez nem feltétlenül rossz dolog, és nem mondom azt, hogy abba kell rögtön hagyni. Egyszerűen csak egy más hozzáállás.

2019. júl. 20. 20:05
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

A tampon sem kornyezetbaratabb sokkal mint a betet, de egyebkent egeszsegtelenebb a testedre ez bizonyitott.

Masreszt, akinek minden nap van olyan folyasa, amihez tisztasagi betet szukseges (azaz nem par csepp!) az bizony nem egeszseges. Nekem ezt magan orvos mondta rutinvizsgalaton mivel nekem is ilyen volt es en is azt hittem, hogy normalis (nem volt sem budos sem furcsa allagu vagy fura szinu) de nem az, kezelni kell. Egy egeszseges mennyisegu minden nonek van, de ehhez nem kell naponta tisztasagi betet mert nem latszik meg a bugyin annyira hogy eszre vedd.

2019. júl. 21. 00:03
 8/9 anonim ***** válasza:
7, érdekes, az én nőgyógyászom szerint semmi bajom, kenettenyésztést is csinált párszor
2019. júl. 21. 07:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Én minden nap hordok betétet, mensizni is betétbe szoktam. Azon kívül meg mindíg hordok tisztaságit. Nekem az az érvem mellette, h ha van bármi ami távozik a hüvelyemből, az ne a bugyimat piszkolja be. Ha gáznak érzem a helyzetet, akkor a betétet egy mozdulattal ki tudom cserélni, míg a bugyit azért picit macerásabb. Márpedig nem tudom ki hogy van ezzel, de én kifejezetten utálok nyirkos bugyiban lenni. Szóval én ezért használok tisztaságit minden nap nagyjából 13-14 éve, és bajom még nem volt miatta. De hát nem vagyunk egyformák, valaki lehet érzékenyebb rá, ha van ott valami..
2019. aug. 10. 03:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!