10 éve menstruálok, soha nem volt 5 napnál kevesebb a vérzés. Az elmúlt pár évben 6-7 napig tattott. Most viszont a 4. napon vagyok és szinte nem jön már vér. Egészen eddig normális mennyiség jött, színre is rendben volt, a hasam ugyanúgy görcsölt az első 2 napon, ahogy szokott.
Aggódnom kéne? Esetleg ha legközelebn is előfordul, menjek nőgyógyászhoz?
(Nem hiszem, hogy ez bármit jelentene, de eddig mindig betétet használtam, most nyaralás miatt éjszakán kívül tampont tettem fel.)
szia, szerintem simán belefér egy egy ilyen alkalom főleg ha egyébként a ciklusod rendben van. Hormonális változás, étrend, stressz, simán tudja befolyásolni.. jegyezd fel a naptáradba, hogy most rövidebb volt aztán ha legközelebb mèsz dokihoz mondjad neki. Külön emiatt szerintem csak akkor menj orvoshoz ha sűrűn előfordul.
2019. júl. 19. 08:37
2/7 A kérdező kommentje:
Ami még fontos lehet:
Nem használok hormonális fogamzásgátlót.
Van egy bakteriális hüvelyfertőzésem (évi rutin nőgyógyászati rákszűrésen derült ki), amit még nem tudtam kezelni, mert épp külföldön vagyok, de amint hazaérek, elmegyek gyógyszerért.
2019. júl. 19. 08:37
3/7 anonim válasza:
Csinálj egy terhességi tesztet
2019. júl. 19. 09:07
4/7 A kérdező kommentje:
Terhesség?:/
Úgyis lehetséges, hogy az első 2 nap rengeteg mennyiségű vér jött? Mármint mindig sok szokott lenni az első 2 nap, szóval nekem ez a normális:D
2019. júl. 19. 11:49
5/7 anonim válasza:
Lehet esetleg a tampon miatt, ha még sosem használtál. Na nem a menstruációt rövidíti le, csak másképp ürül, mivel a testben szívja fel a vért, az kevesebb ideig jön ki, úgy tűnik, hogy rövidebb a vérzés. Nekem is picit rövidebb ha sokat használok tampont, igaz, kb.egy nappal csak, de szerintem nincs gond nálad, főleg hogy eddig egyszeri alkalom. Ha legközelebb is így lesz, akkor azért nézesd meg magad.
2019. júl. 19. 18:31
6/7 anonim válasza:
utolsó, egèszen logikus amit írsz. a tampon egyèbként is nagyobb mennyiséget szív magába mint a betét. emellett a betéten látod a mennyiséget a tamponon meg annyira nem "észrevehető"... mert hát végülis a távozó vér mennyisége nem változik... mármint ennyire kiugróan nem...
2019. júl. 20. 09:41
7/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Igen, valoszinuleg a tampon miatt lehetett, mar 2 napja betetet hasznalok es megint normalis mennyisegu ver jon:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!