Lányok! Nem érzitek úgy, hogy a nők a férfiaknál sokkal többet pazarolnak?
Figyelt kérdés
A menstruáció alatt képződött nagy mennyiségű hulladék talán az első. Nem beszélve arról, hogy minden egyes pisiléshez elhasználunk papírt és akár egy l vizet is. A férfiak esetén ezek a pazarlások nem jelennek meg.2019. júl. 15. 11:52
1/4 anonim válasza:
Ez nem pazarlás, alapszükséglet, pazarlás az, amikor felesleges dolgokra adsz ki pénzt.
2/4 anonim válasza:
Elsővel teljesen egyetértek. Ezek szükséges dolgok, nem pazarlás. Arról nem is beszélve, hogy a nők sem örömmel és dalolva költenek havonta a menzeszükre. Szerintem mindünk boldogabb lenne ha nem vérezne egy hétig és szívesebben inna meg egy kávét a tampon árából.
Környezetvédelmi szempontból vannak alternatívák de ezek vagy több odafigyelést igényelnek vagy kezdetnek drágábbak és nem is mindenkinek válnak be. A menstruációs kelyhek gondolatával játszadozom egy ideje de drágállom ahhoz, hogy esetleg ne működjön és a kukában kössön ki. Mosható betétek is hasonlóak, 1500 körül van darabja ha nem akarsz naponta mosni kell egy 15 darabos szett a használt darabok napközbeni tárolásáról szót nem is ejtve.
3/4 anonim válasza:
Egyáltalán nem pazarlás, hanem szükséglet. Igaz én kelyhet és mosható betétet használok, amiket magamnak varrtam, de ha valakitől idegen ez a dolog, akkor muszáj és nem választás. Férfiakat tekintve pedig van olyan aki használ pisilés után papírt és még a wc-t is lehúzza.
4/4 anonim válasza:
Azt megfigyeltem, és az pazarlás, hogy a nők többsége kézmosás után kivesz 3-4-5 papírtörlőt, hogy szárazra törölje a kis kacsóit. Pedig ha jól lerázná, megoldható eggyel is. Én arra is figyelek, hogy hány szelet wc papírt használok. Ha 3 helyett, kettőt, akkor máris 30%-kal csökkentettem a felhasználásomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!