Fogamzásgátlótól nagy eséllyel lesz vérrög a testemben?
Mielőtt elkezdtem szedni, csináltattam ilyen Leiden mutáció tesztet, ami negatív lett, majd pedig nagylabort, amin szintén minden rendben volt, a pajzsmirigyszintem volt éppen az alsó kategórián belül. Nem élek mozgásszegény életet, ritkán dohányzom csak, inkább buliban.
Ezek mellett mégis aggódom, hogy trombózist kapok ettől a gyógyszertől, szerintetek nagy lenne az esélye?
Saját tapasztalatokra is kíváncsi vagyok.
1#
Nem hiszed el, de igen,a fogamzásgátlònak több az előnye mint a hátránya.sot kb minden gyógyszernek.
Ezért szokott normális nőgyógyász a foggatlo felirasa előtt különféle vizsgálatokat kérni, hogy a rizikofaktort csökkentsêk illetve kizárjak a kontraindikaciokat.
Kérdező pedig, ha minden negatív lett, akkor ne félj. Első hetekben, hónapokban viszont még figyeld magad,de ne mint egy hipochonder ;) Panasz esetén menj vissza dokihoz.
Üdv, egy eü-s.
Nyilván nem okoz "nagy eséllyel", mert akkor egy rakás nőnek lenne trombózisa...
Fogamzásgátló nélkül a gyakorisága 1/10 ezer nő/év. Fogamzásgátlóval 8-12/10 ezer nő/év.
De ezt egyébként még a betegtájékoztató is leírja, csak el kellene olvasni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!