Fogamzásgátló elhagyása után milyen tünetek jelentkeznek? Ha jelentkezik, tudom őket enyhíteni bármivel?
Abba hagyom a fogamzásgátlót, viszont rettegek a tünetektől. A hajam így is hullik, ez a fő ok, hogy nem szeretném tovább szedni. Egy teljes kivizsgálás a cél.
Mit tehetek, hogy a hajam állapota ne romoljon tovább?
Nálam volt olyan, hogy kb fél évig nem jött meg. Második abba hagyás után már rendesen megjött, viszont a második hónapnál menstruáció előtt este olyannnyira görcsölt a hasam, azt hiszem szét feszíti a gyomromat. Nagyon fájt, már sírtam, a fél éjszakát nem tudtam aludni, csak forgolódtam, felhúztam a lábamat.
Ezen kívül semmilyen más tünet nem volt.
Ha hormonális oka van a hajhullásodnak, akkor semmit nem tudsz ellene tenni. Szedhetsz vitamint, de nem fog segíteni.
Egyébként nekem az egyetlen rossz, ami volt abbahagyás után, hogy nagyon zsírosodott a bőröm. Ezt leszámítva semmilyen más negatívum nem volt a tabletta abbahagyása után.
Nálam ugyanez van, kérdező... :/ Évek után kezdtem újra a fog.gátlót, mert nekem az abbahagyása után kezdett el hullani a hajam. Az abbahagyás utáni években, minden létező endokrinológiai vizsgálaton átestem, és megjártam vagy 5 endokrinológust, minimum. Max annyira jutottunk/tak, hogy kezdődő pajzsmirigy alul működésem van, illetve Hashimoto. Hiába szedem kb. 3 éve újra a fog.gátlót (ugyan az utóbbi másfél évben egy valamivel gyengébbet szedek, előtte cypro) hullik a hajam nekem is, vissza nem sűrűsödött, már jól szétcseszte az önbizalmamat, lelkileg eléggé megvisel.. :( Én is készülök abbahagyni, mert elvileg a pajzsmirigy alulműködésnek nem tesz jót, ezért abban reménykedek utoljára, hátha már a fog.gátló ront a pajzsmirgyem, és azért hullik a hajam. De, egyébként már feladtam, a hajam minimum felét elveszítettem.
Ennek ellenére, azért azzal nem teljesen értek egyet, ha hormonális az ok, akkor nem lehet mit tenni, csak meg kell találni az okot, és az nagyon nem egyszerű, legalább is, nálam nem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!