Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Egy hete késik, de emiatt...

Egy hete késik, de emiatt lehetséges?

Figyelt kérdés

22 éves lány vagyok, a menstruációm már pár éve beállt. Azonban ebben a hónapban már egy hetet késik.

Mint sokan mások, én is arra gondoltam, hogy nem e lehet terhesség, hiszen élek nemi életet (bár mindig védekezünk a legelejétől a legvégéig, baleset nem történt az elmúlt 1-2 évben).

Két napja viszont feltűnt, hogy a torkom vörös és kapar is, mintha kicsit gyulladt lenne. Így egyik lehetséges okra ezt gondoltam, hogy talán ezért késik.

A másik ok, hogy sokan írták, hogy a hirtelen változások is nagyban befolyásolják. Eddig tanuló voltam, utána fél évig kerestem munkát, és főként csak ültem itthon ez idő alatt. Most viszont egy hónapja dolgozom félig meddig fizikai munkát (virágkötőként, de a virágok kötése mellett még ott az egész napos állás/rohanás, cipekedés, virágok locsolása merítős módszerrel stb.)

Lehetséges e, hogy ezek miatt a hatások miatt késik most ennyit, vagy tényleg állhat terhesség a háttérben? Jelenleg nem tudok sem nőgyógyászhoz elmenni sem tesztért a munkaidőm miatt.

A válaszokat előre is köszönöm.

2019. máj. 27. 19:42
 1/10 anonim ***** válasza:
Vagy mert nem gép vagy? :)
2019. máj. 27. 19:43
 2/10 anonim ***** válasza:

Először is, csinálj tesztet. Ha negatív, nem valószínű, hogy terhes vagy.

Azért egy sima torokgyulladástól még nem szokott késni a vérzés. Arra sem gondolnék, hogy valaki elkezd dolgozni, hogy amiatt késne a vérzése. Azért ettől sokkal nagyobb pszichés vagy fizikai terhelésnek kell érnie a szervezetet, hogy ez befolyással legyen a menstruációra.

Inkább gondolnék valamilyen hormonális okot a háttérben, ami lehet, hogy ebben a hónapban jött elő és magától rendeződik is. Amennyiben nem, úgy a következő késés vagy esetleg kimaradás után érdemes orvoshoz fordulni.

De olyan is van, hogy mindenfajta ok nélkül késik, vagy akár ki is marad egy hónapban.

2019. máj. 27. 19:47
 3/10 A kérdező kommentje:
Mint mondtam, most nem tudnék elmenni tesztért. (mikor kezdek, még nincs nyitva gyógyszertár, mikor végzek már zárva). De egyenlőre még nem is szeretnék, hiszen egy hétnél nem is nagyon tudná kimutatni állítólag. Ezért is vagyok kíváncsi, hogy ilyesmi tudja e befolyásolni.
2019. máj. 27. 19:52
 4/10 anonim ***** válasza:
Hány centi/ hány kiló vagy? Nem fogytál mostanában?
2019. máj. 27. 20:02
 5/10 anonim ***** válasza:

Tesztet bárkivel tudsz vetetni, aki el tud menni napközben a patikában, nem kell neked megvenni.

1 hét késésnél meg már bármilyen teszt kimutatja, ha terhes vagy.

2019. máj. 27. 20:30
 6/10 anonim ***** válasza:
Ööö helló, dm, rossman? Már nem csak a patikában kaphatsz tesztet
2019. máj. 28. 20:37
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hogy "mindenki" elolvasta, amit írtam. Ha nem tudok elmenni, akkor nem tudok. Nem budapesten élek, hogy minden nyitva van éjfélig, valamint nem nagyvárosban, hogy legyen dm, rossman. Ez egy kis falu, ahol csak egy patika van. De tényleg köszönöm mindenkinek, hogy olvasás nélkül válaszolgat csak.
2019. máj. 29. 18:20
 8/10 anonim ***** válasza:
Egy szóval nem irtad hogy falu és csak egy patika van, annyit írtál hogy munka idő miatt
2019. máj. 29. 19:49
 9/10 anonim ***** válasza:
Elolvastad a kérdésedet képzeld, írtam, hogy kérj meg mást, hogy vegyen neked, aki napközben bármikor el tud szaladni a patikába! Te is olvasd el a válaszokat, mielőtt leoltogatsz itt mindenkit. De ugye azt te is tudod, hogy akkor tök felesleges volt a kérdésed, ugyanis vagy tesztet csinálsz, hogy kiderüljön, hogy terhes vagy-e, vagy orvoshoz mész, akihez feltételezem szintén nem tudsz elmenni, mert dolgozol. Tehát majd megtudod a szülésnél, hogy terhes vagy. :)
2019. máj. 31. 19:40
 10/10 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó. Ha majd egyszer dolgozol, rá fogsz ébredni, hogy az ember nem mászkál minden kis aprósággal orvoshoz, hanem az apró-cseplő bajokat megoldja házilag. Amennyiben komolyra fordulna/fordult volna a dolog, akkor természetesen mentem volna orvoshoz. De hagy ne legyek már szabadságon egy kis hét miatt.
2019. jún. 5. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!