Ez tényleg igaz vagy csak mese?
Szerintem ez csacsiság, hogy baja lesz belőle. Max kényelmetlen, de szervi baja nem lehet tőle senkinek.
A szoptatóas anyáknál már más a téma, aki szoptat, ne hordjon merevítőset. Ennyi. De esetedben nem erről volt szó, ugye?
Köszi a válaszokat!
Nem, én nem szoptatós anyuka vagyok. Csak a barátnőm múltkor mesélte, hogy 2 számmal kisebb melltartót vett, hogy leszorítsa a melleit, mert kisebbet szeretne. Én mondtam neki ez nincs jól így. Hiszen ha eldeformálódik, akkor lehet, hogy nagyon csúnya lesz. Amúgy meg nincs is olyan nagy cicije.
Tuti biztos, hogy nem tesz jót. Gondolj csak a gésák kicsire nyomorított lábaira...
Viszont néhány melltartómárka kínál úgynevezett „minimizer” modelleket. Ezek szép formát adnak, és néhány centivel kisebb mellbőséget mutatnak. Inkább ilyet hordjon a barátnőd!
A melltartó viselése és a mellrák közötti összefüggést vizsgálta a Sidneybeli Ross Singer és Soma Grismaijer. Megállapították, hogy azoknál a nőknél, akik napi 24 órán keresztül hordtak melltartót 113-szorosára nőtt a mellrák kockázata azokhoz a nőkhöz képest akik naponta csak 12 órát viselték a melltartót. Ennek oka, hogy a melltartó nagy nyomást fejt ki a mell és annak környezetére, gátolva a nyirokrendszer áramlását, így a toxinok és káros anyagok nem tudnak az adott területről eláramlani.
És még ha ehhez jön a túl szoros melltartó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!