Az antibiotikum befolyásolhatja a menstruációt?
Figyelt kérdés
Az antibiotikumot a menstruálást megelőző héten szedtem. A menstruációm a szokott módon (szokott időben és fájdalommal) érkezett meg, de másnap már nem volt semmi. Normál esetben 3 napig tart a mensim. Fogamzásgátlót szedek.2019. máj. 20. 11:56
2/5 anonim válasza:
Nem az antibiotikum, hanem inkább maga a betegség, ami miatt szedted. Az immunrendszered gyenge volt, és kicsit összezavarodott a ciklusod. Majd következő hónapban jobb lesz.
3/5 anonim válasza:
Ha fogamzásgátló tablettát szedsz, akkor nincs menstruációd. Megvonásos vérzésed van, mikor a szünetet tartod. Ez pedig mű hormonok által irányított vérzés, tehát simán lehet egy napos is, hiszen a fogamzásgátló tabletta elvékonyítja a méhnyálkahártyát (hogy egy esetlegesen megtermékenyült petesejt ne tudjon beágyazódni), ezáltal a megvonásos vérzés is kevesebb lehet. Az antibiotikumok többsége egyébként csökkenti a fogamzásgátló tabletta hatását, én aggódnék a helyedben, ha volt védekezés nélküli szex...
4/5 A kérdező kommentje:
Csináltam tesztet, negatív lett. Akkor nincs ok aggodalomra, ugye?
3-as válaszadó: ha megvonásos vérzésem van, akkor hogy lehet az, hogy minden hónapban ugyanaznap még nagyjából egy időben is jön meg a "menstruációm", most is ez történt, de a szokásos 3 nap helyett csak 1 napig tartott. Sosem volt még ilyen. Ez miért van? Vagy csak gondol egyet a szervezetem és azt mondja, hogy most ez lesz??! Köszönöm!
2019. máj. 21. 14:12
5/5 anonim válasza:
Azért van, mert nem vagy gép. Lehet az antibiotikum miatt is. Nekem is volt már 2 és 5 napos megvonásos vérzésem is. Ez semmit nem jelent. Tesztet aktus után minimum 2 héttel, de inkább a várt vérzés első napján érdemes csinálni (ha még nem jött meg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!