Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mellrák kialakulhat már...

Mellrák kialakulhat már fiatal korban is?

Figyelt kérdés

Most láttam egy riportot egy mellrákos nőről,és megijedtem,nehogy nekem is az legyen.Azt tudni kell,hogy hipohonder vagyok,mindig beképzelek valamit,de én akkoris félek.a nagymamám mellrákban halt meg,és lehet hogy én örököltem:(Most vizsgáltam át a mellem,csomót nem érzek,csak ha erősebben megnyomom,akkor belül van valami,de gondolom az a zsír vagy tejmirigy,nem?Külsőleg egészségesnek tűnik a mellem.Elég nagy a bimbóudvarom,ez nem baj?Barnás színű,de a mellbimbóm egy picit pirosas.

Nyugtassatok meg,hogy nem lehetek rákos!

Annyira félek mindentől!:(

16/L

2010. júl. 6. 14:00
 1/9 anonim ***** válasza:
Lehetnél fiatalon is mellrákos, de szinte 100%, hogy nem vagy :) A bimbóudvaroddal sincs semmi baj.
2010. júl. 6. 14:07
 2/9 anonim válasza:

már 12 éves kór felett lehet mellrákos az ember.

ha van valami tünet akkor szerintem minnél gyorsabban menj el az orvoshoz.

2010. júl. 6. 14:07
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi:)

Hát épp ezaz hogy nincs,csak amit leírtam,de mégis úgy érzem:(

2010. júl. 6. 14:09
 4/9 anonim ***** válasza:
Először is: a rákot NEM lehet örökölni, csak az arra való hajlamot. Másodszor: beszélj erről édesanyáddal, vigyen el szakorvoshoz, aki megvizsgál. Harmadszor: 18 éve korod után kérhetsz genetikai vizsgálatot, akinek közeli rokona rákban halt meg, annak ingyenes a vizsgálat. Ha bármi pozitív dolgot találnak, akkor ún. szoros figyelés lesz, vagyis gyakran fognak különböző vizsgálatokat végezni. Ha kérdésed van, keress meg priviben, szívesen segítek, mint érintett.
2010. júl. 6. 14:11
 5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon félek az orvosoktól,és a betegségektől is,mégis mindig beképzelem magamnak.Már azt is beképzelem hogy hipohonder vagyok.De konkrét tünet nincs,csak amiket fönt írtam,szóval olyan csomót nem érzek,csak ha jobban,erősebben megnyomom,a mellem belsejében.De az a zsírmirigy,nem?Nehogy már rákos legyek!Én nem akarok meghalni!:(Orvoshoz max azért mennék,hogy megnyugodjak,de az orvostól való félelmem nagyobb,és ez mindig legyőz:(
2010. júl. 6. 14:17
 6/9 A kérdező kommentje:
Amúgy ha ti erősebben megnyomjátok a melleteket,ott legbelül,a bimbó alatt,mit éreztek?
2010. júl. 6. 14:18
 7/9 A kérdező kommentje:
Egész eddig nem is foglalkoztam vele,csak most hogy megnéztem ezt a riportot,kezdtem el aggódni.
2010. júl. 6. 14:28
 8/9 anonim ***** válasza:
én egy dudort érzek, de tuti nincs bajom:)
2010. júl. 6. 16:58
 9/9 anonim ***** válasza:

én is pont ilyen cipőben járok mint te. Hipohonder vagyok és ha látok vagy hallok valamilyen betegségről, akkor egyből beképzelem. Most én is a mellrákot képzeltem be. Állandóan a mellemet tapogatom. És igen, nekem is van belül olyan kemény valami, de már azóta, amióta nőtt mellem. Azóta már doki is látott nem egyszer, de mindent rendben talált. Szóval nyugi, elhiszem hogy félsz, de minél többet tapogatod magad, annal rosszabb....találsz nagyobb tejmirigyeket és azt fogod hinni hogy csomo (mint én)de nyugi, nincs semmi, ha nagyon aggódsz, akkor menj el dokihoz.

20/L

2010. júl. 6. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!