Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátló nem órára...

Fogamzásgátló nem órára pontos szedése?

Figyelt kérdés

Már régóta (1-2 éve) szedek fogamzásgátlót, mindig reggeli után, de szinte sose órára pontosan. A havi ciklusommal minden rendben, viszont van, hogy 6-7 között reggelizek, de van olyan is (pl. hétvégéken), hogy 9-10 között. Szerintetek ez mennyire befolyásolja a terhesség elleni védettséget? Biztonságos lenne óvszer nélkül is együtt lenni a párommal a pár óra különbség ellenére?

Az orvosommal még messze van az éves kontroll, ezért bátorkodtam titeket megkérdezni :)

2019. ápr. 30. 09:27
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire nem befolyásolja a védettséget, nem kell órára pontosan szedni. 12 óránál nem szabad többet csúszni.
2019. ápr. 30. 09:28
 2/3 anonim ***** válasza:
Par ora nem a vilag. Nyolc evig szedtem, es elofordult, hogy az esti bevetelbol reggel lett, mert elaludtam, vagy nem kaptam a patikaban, es reggel mashol valtottam ki.
2019. ápr. 30. 09:44
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

1-2 óra nem számít. De azonos időszakban vedd be. Az új gyógyszereknél ez fontosabb, mint régen, mert kevesebb bennük a hormon.

Egyébként meg nem kell evéshez kötni. Beveheted akkor is, amikor felkelsz.

2019. ápr. 30. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!