Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » PCOS-ra fogamzásgátló. Mi az...

PCOS-ra fogamzásgátló. Mi az igazság? Szükséges?

Figyelt kérdés

Elkezdtem szedni mert megijedtem, hogy kiszőrösödök, nőgyógyász írta fel. Ez a második hónapom, ugyan a szőrösödés megállt, de a ciklusom nagyon fájdalmas lett és folyamatosan émelygek kb és elkezdtem undorodni egy csomó ételtől + fejfájás. Nagyon szeretném lerakni a tablettát és keresni valami jobb alternatívát, főleg, hogy rengeteg helyen hallani, hogy a fogamzásgátló nem oldja meg a problémámat hosszú távon.

Személyes tapasztalat esetleg ?

2019. ápr. 29. 21:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%

Hát nemhogy nem oldja meg, de tovább cseszi szét a hormonrendszeredet.

Én több év fogamzásgátló szedés után tapasztaltam egy vetélést műtéttel, aztán IR-es lettem (kezdődő pcos volt csak). Ezek után még másfél év kellett hogy rendbe legyek rakva, és sikeres terhességem legyen.

Nem vagyok hozzáértő, de én ezek fényében nem ajánlanám a fogamzásgátlót. És PCOS-ra bőven léteznek értelmesebb és kíméletesebb terápiák.

2019. ápr. 29. 21:59
 2/11 anonim ***** válasza:

A fogamzasgatlo nem oldja meg, legfeljebb elfedi/megallitja ideiglenesen a problemat.

Ennek, mint a legtobb noi betegsegnek nagyon osszetett a gyogyitasa. Egy jo etrend, mozgas ( Aviva torna), gyogyszerek, es meg melle akar kismutetek is kellenek.

2019. ápr. 30. 09:57
 3/11 A kérdező kommentje:
Gyogyszerek alatt mit ertesz? Metformin, vagy van valami mas is?
2019. ápr. 30. 10:45
 4/11 anonim válasza:
Kaptam gyógyszeres kezelést tavaly. Kifejezetten nem fogamzásgátló, csak a mellekhatása az. Egy év alatt fogytam 10 kilót, nem szőrösödöm, nincsenek pattanásaim és egy hónapja az orovsom azt mondta javultam és szerinte 5 év múlva már nem lesz olyan nagy gáz, mint amikor elkezdtem a kezelést. Érdemes megkérdezni milyen alternatívák vannak, mint nálam ez!:)
2019. máj. 8. 13:14
 5/11 A kérdező kommentje:
Azt esetleg elárulod hogy neked mit írtak fel? Metformint?
2019. máj. 8. 14:15
 6/11 anonim válasza:
46%
Cypromix
2019. máj. 8. 17:46
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
nekem semmit se oldott meg, sőt felszedtrem 17 kilót, nem ajánlom
2019. máj. 11. 15:32
 8/11 A kérdező kommentje:

Eleg kemeny hogy a nogyogyaszok csont nelkul felirta es a tobbsegnek csak ront az allapotan.

Mi segitett nektek?

2019. máj. 12. 08:24
 9/11 anonim válasza:
Nekem pozitív csalódás volt a gyógyszer. 3 hónap alatt 8 kilót fogytam, úgy hogy semmit nem változtattam. Ugyanúgy ettem, nem sportoltam.
2019. máj. 21. 21:16
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a megosztott tapasztalatát.

Kijelenthető, hogy mindenkinél más kezelési módszer válik be.

A múlt héten voltam endokrinológián, az orvos azt javasolta, hogy ne szedjem a fogamzásgátlót, mert így nehezebb a kiváltó ok végére járni.

Aki esetleg még nem tette meg, mindenképp keressen fel egy endokrinológus szakembert, mert az én nőgyógyászom fontos részleteket nem vett észre a vérkép eredményemben - ami alapján úgy néz ki, hogy nem pcos okozta a tüneteimet.

Vércukor terheléses vizsgálatra sem küldött el és a magas TSH szintemre sem mondott semmit - amit most meg fognak nézni az endokrinológián.

Kitartást mindenkinek!

2019. máj. 22. 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!