PCOS-ra fogamzásgátló. Mi az igazság? Szükséges?
Elkezdtem szedni mert megijedtem, hogy kiszőrösödök, nőgyógyász írta fel. Ez a második hónapom, ugyan a szőrösödés megállt, de a ciklusom nagyon fájdalmas lett és folyamatosan émelygek kb és elkezdtem undorodni egy csomó ételtől + fejfájás. Nagyon szeretném lerakni a tablettát és keresni valami jobb alternatívát, főleg, hogy rengeteg helyen hallani, hogy a fogamzásgátló nem oldja meg a problémámat hosszú távon.
Személyes tapasztalat esetleg ?
Hát nemhogy nem oldja meg, de tovább cseszi szét a hormonrendszeredet.
Én több év fogamzásgátló szedés után tapasztaltam egy vetélést műtéttel, aztán IR-es lettem (kezdődő pcos volt csak). Ezek után még másfél év kellett hogy rendbe legyek rakva, és sikeres terhességem legyen.
Nem vagyok hozzáértő, de én ezek fényében nem ajánlanám a fogamzásgátlót. És PCOS-ra bőven léteznek értelmesebb és kíméletesebb terápiák.
A fogamzasgatlo nem oldja meg, legfeljebb elfedi/megallitja ideiglenesen a problemat.
Ennek, mint a legtobb noi betegsegnek nagyon osszetett a gyogyitasa. Egy jo etrend, mozgas ( Aviva torna), gyogyszerek, es meg melle akar kismutetek is kellenek.
Eleg kemeny hogy a nogyogyaszok csont nelkul felirta es a tobbsegnek csak ront az allapotan.
Mi segitett nektek?
Köszönöm szépen mindenkinek a megosztott tapasztalatát.
Kijelenthető, hogy mindenkinél más kezelési módszer válik be.
A múlt héten voltam endokrinológián, az orvos azt javasolta, hogy ne szedjem a fogamzásgátlót, mert így nehezebb a kiváltó ok végére járni.
Aki esetleg még nem tette meg, mindenképp keressen fel egy endokrinológus szakembert, mert az én nőgyógyászom fontos részleteket nem vett észre a vérkép eredményemben - ami alapján úgy néz ki, hogy nem pcos okozta a tüneteimet.
Vércukor terheléses vizsgálatra sem küldött el és a magas TSH szintemre sem mondott semmit - amit most meg fognak nézni az endokrinológián.
Kitartást mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!