Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátló tablettából fel...

Fogamzásgátló tablettából fel tud írni az orvos három hónapnál hosszabb időre elegendő adagot (pl.6 havit 2 recepttel)?

Figyelt kérdés

Hogy ne kelljen mindig a nőgyógyászhoz időpontot kérnem egy receptért, így ha van rá lehetőségem a házi orvossal íratok, azonban mivel 8 és 4 között rendel, munka mellett nehezen megoldható, főleg, hogy várni is kell. Legutóbb megkérdeztem tőle, hogy nem tudna-e kiállítani két receptet, hogy legyen fél évre elegendő adag, de azt mondta, hogy nem lehetséges, de háromhavonta szívesen felírja. Ez valóban így van? Vagy csak ő nem akar egyszerre két receptet kiadni?

Csak azért kérdezem, mert hétfőn megyek a nőgyógyászhoz, és ha egyébként kiadhatnák a félhavi adagra a recepteket, akkor felvetném a nődokinak is.

2019. ápr. 28. 13:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

De nem kell menni, nem érted?

Az én orvosom azért néhány kérdést feltesz.

Ha van valami, mondja.

Nem hiszem, hogy ő az egyetlen ilyen orvos.

Ha valaki nincs megelégedve az orvosával, lehet váltani, szabad orvosválasztás van.

De itt is csak a panaszkodás megy. Pontosan ahogy olvastam: ha nem tudsz menni, akkor az a baj, ha meg menni kell, akkor az. füstszűrős, nem füstszűrős, teljesen mindegy, mert egyeseknek semmi nem jó, mindenbe csak belekötnek.

Nem egy biztonságos betegellátás az, ha egy évre előre kiírnak valamit, miközben 1000 dolog változhat. Kényelmes, ezt nem vitatom, de nem biztonságos.

És azt nem értem, miért kevésbé kényelmes az, hogy ott van a taj-számodhoz rendelve esetleg az újabb adag, és jössz-mész, naponta elmész 6 patika mellett, jóformán minden nap, bármikor kiválthatod.

Ráadásul azon is állandóan megy a panaszkodás, hogy nincs pénz, most meg hirtelen 1 évnyi gyógyszer legyen otthon, mert 12 havi adagra van pénz? Ugyanmár... Ez is csak a kötekedés, szóval ne vedd magadra, mert úgyis belekötnek bármibe, akik bele akarnak. (hollandiai nagyokos és hozzá hasonlók)

Az átlagember nem fogja kiváltani, még ha kiírnák neki, akkor sem. És nem csak ez az egy gyógyszer van.

Na, lehet jönni, és találgatni, hogy volt rajtam sapka vagy nem?

2019. ápr. 28. 19:33
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
33 euro az egy éves adag. Nincs 6 gyógyszertár, vagyis van, de csak a sajátodban válthatod ki, ahol regisztrálva vagy. Nekem igy jó, hogy nem kell annyit mennem. A Kérdezo is szeretne ritkán van menni. Ennyi
2019. ápr. 28. 19:41
 13/20 A kérdező kommentje:

Hát azért álljon meg a menet, senki nem panaszkodott. Az tény, hogy az első hozzászóló leírása alapján ott jobb a rendszer, nem kell havonta, háromhavonta orvoshoz menni, telefonálgatni. Abban teljesen igaza van, hogy a fogamzásgátló egy olyan gyógyszer, amit nem váltogat az ember olyan gyakran, én speciel 4 éve szedem ugyanazt. Mikor először felírattam fél évig szedtem, kínlódtam, mert az orvos azt mondta, hogy csak meg kell szoknia a szervezetemnek. Rosszullétek, hasmenés, végtagzsibbadás, vérzések stb. tünetek együttese állt fent, végül úgy kellett az orvosra ráparancsolni, hogy írjon másikat. A következőt 1,5 évig szedtem, azzal csak annyi volt a gond, hogy "megszokta" a szervezetem és már a gyógyszer abbahagyása előtt 3 nappal menstruáltam. Szóval ha a betegnek gondja van, igenis elmegy orvoshoz anélkül is, hogy egy recept miatt muszáj lenne.

Én ha kiválthatnám egy évre, akkor igazad van, nem váltanám ki. De nem azért, mert egy "átlagembernek" nincs ~32 ezer forintja egy évi fogamzásgátlóra (de ezek szerint Hollandiában ez is olcsóbb ;) ), hanem azért nem, mert bármikor lehet panaszom a gyógyszerre, ami tablettaváltást igényel. Azonban valóban nagy segítség lenne, ha nem kellene telefonálgatni sem, viszont jó hogy ezt írtad, mert el is felejtettem, hogy erre már van lehetőség.

Egyik hozzászóló írta, hogy ő már kapott úgy több receptet, hogy semmilyen adat nem volt rajta. Én is kaptam már ilyet, magánrendelésen írta fel a nőgyógyász, ahol sajnos 3000 Ft/recept áron történik a felírás. Erre viszont "átlagemberként" sajnálom a pénzt, hisz nem azért fizetem a tb-t, hogy egy receptfelírásért fizetnem kelljen majdnem annyit, mint a gyógyszer.

Egy másik írta, hogy ő nőgyógyásszal, majd háziorvossal is íratott receptet, így volt fél évi adag. Ilyen már velem is volt, egyik héten mentem a házi orvoshoz (beteg voltam) és mondtam neki, hogy írja már fel, majd rá 1 hétre időpontom volt a nőgyógyászhoz, vele is írattam. Épp emiatt merült fel bennem az ötlet, hogyha 2 héten belül ugyanazt fel tudja írni két különböző orvos, akkor egyazon orvos miért nem. (Egyébként nem váltottam ki egyszerre a kettő receptet, mikor lejárt volna a 90 nap, előtte pár nappal mentem kiváltani, mert már a levél is fogyóban volt.)

2019. ápr. 28. 21:02
 14/20 anonim ***** válasza:
Azért van ez a 3 hónap, mert nemes egyszerűséggel a receptek és a beutalók elévülnek 3 hónap után. Elméletileg kiadhatna több receptet, de biztosan van erre valamilyen protokoll. Szerintem őszintén mondd el neki ezt a gondodat, esetleg tedd hozzá, hogy nagyon nehezen jutsz el a rendelésére. Ha már perkálod a kontroll díjakat, akkor igazán belefér neki az együttműködés.
2019. ápr. 28. 22:20
 15/20 A kérdező kommentje:

Háziorvosnak és az állami nőgyógyásznak nem fizetek. Épp ezt írtam, hogy a magándoki felírná pénzért 2 recept 2*3000ft, de ha az állami is felírja nem fogok feleslegesen pénzt kidobni erre.

Már próbáltam a háziorvossal megbeszélni azt mondta ha nem tudok bemenni küldjem be anyukámat...ő is dolgozik...

2019. ápr. 29. 09:57
 16/20 anonim ***** válasza:
Nekem se hajlandóak, szóval évi 4 nap szabi elmegy erre.... Borzalmas. :/
2019. ápr. 30. 11:16
 17/20 anonim ***** válasza:

Kérdező, egy próbát megér a kérdés a nőgyógyászodnál is.

Én is kértem, hogy írjon fel egyszerre 2 receptet, horror, mennyit kell várni.

Nekem is úgy írta fel, hogy nekem kellett kitöltenem az adatokat, és a dátumot.

2019. ápr. 30. 12:01
 18/20 A kérdező kommentje:
Ma voltam, nem írta fel, sőt. Még az egy receptet is alig akarta felírni, mert mikor utoljára voltam nála ősszel adott beutalót vérvételre, hogy menjek el, mert évente kell nézetni a májat meg még pár dolgot. Akkor nem mentem el, viszont most tavasszal a háziorvostól kértem egy teljes vérképre beutalót. A nőgyógyász azt nézte meg, hogy amit ő adott beutalót azzal voltam-e ott a kórházban vérvételen. Látta, hogy nem így számonkérően mondta, hogy így nem írhat fel. Szerencsére vittem magammal a háziorvos-féle vérvétel eredményét, így felírta.
2019. ápr. 30. 23:14
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

"szóval évi 4 nap szabi elmegy erre.... Borzalmas. :/"

Ezt komolyan nem értem.

Miért???

Egyrészt ott a telefonos lehetőség, hasznos, rugalmas, tökéletes.

A másik: az orvos egyik nap délelőttös, másik nap délutános.

Olyan nincs, hogy valaki minden áldott nap dolgozzon reggel 8kor is, meg este 6kor is.

Akármilyen szr munkahely, vagy kereskedelem, vagy bármi, akkor is van szabadnap, méghozzá hétköznap, ha az ember 12 órázik.

Én is dolgozom, de receptfelírásért nem veszek ki szabit, hiszen vagy telefonálok, vagy megyek munka után!

Szerintem ezt bárki, bárhol meg tudja oldani, ha rugalmas, és tényleg az a célja, hogy megoldja!

2019. jún. 2. 19:43
 20/20 A kérdező kommentje:

Butaságot írsz, utolsó. Remélem ezzel tisztában vagy :) Tudod aki nem az utolsó sori munkás állással elégszik meg, az bizony akár napi 1 órát is kénytelen utazni a munkába, ami azt jelenti esetemben, hogy elindulok reggel 6:50kor és beérek 8-ra. Haza 16:30kor indulok, és hazaérek 17:30 után, ha nincs nagy dugó, nem halt meg a metró, nem kell bentmaradni valami kései megbeszélésre, stb. Ha elmegyek egy órával hamarabb, akkor se érek oda 4-ig az orvoshoz (nálunk a háziorvos eddig rendel), a nőgyógyász pedig két napon van 4-ig, az összes többi nap délelőttös. Igazad van abban, hogy munkaidőben simán kiugorhatnék a nőgyógyászhoz, hisz van egy két utcával arrébb: magándoki. A tbt nem azért fizetem, hogy még a magánnak is fizessek egy szaros receptért. Úgyhogy én személy szerint örülök ha eljutok a dokihoz félévente egyszer, nemhogy negyedévente...

Abban igazad van, hogy a kiskereskedelmi dolgozók meg a sori munkások eljutnak, hisz hol délelőtt hol nappal dolgoznak, szomorú hogy a szűk látásoddal ennél nem látsz tovább. Zárójelben felhívnám a figyelmedet a körzetekre is, azaz nem mehetek el pl. A Honvédkórház nőgyógyászatára, hiába van közel a munkahelyemhez nem fogadnak, mivel nem oda tartozom - de remélem ennyire butus azért nem vagy :)

2019. jún. 3. 07:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!