Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Valami jó módszer húgyúti...

Valami jó módszer húgyúti fertőzésre? Patikai dolgok, házi módszerek, bármi. Nem szeretnék antibiotikumot szedni.

Figyelt kérdés
2019. márc. 31. 19:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
Lehet kísérletezni, de ha már csíp a pisi, akkor onnantól nem fog hatni semmi más, csak az antibiotikum. Fokozatosan rá fog húzódni a vesére és kénytelen leszel akkor elmenni orvoshoz, de minél tovább húzod, annál nehezebb kiírtani
2019. márc. 31. 19:33
 2/11 anonim ***** válasza:
47%
Nekem december 24-én jött egy nagyon durva a semmiből. Nem vagyok gyógyszer párti, de kísérletezni meg nem akartam, hogy esetleg elcseszem a karácsonyomat... Irány az ügyelet. Olyan antibiotikumot kaptam, ami helyileg hatott csak (port fel kellett oldani vízben és meginni és minél később kipisilni) és szentestére már semmi bajom nem volt :) Szerintem nem kell ettől annyira félni, mint amennyire az ember egy normál antibiotikum kúrától tart.
2019. márc. 31. 19:37
 3/11 anonim ***** válasza:
47%
Egyetertek az elozo valaszoloval. Van egy ugynevezett "Monural" nevezetu por, ami elvileg antibiotikum. Feloldod vizben, megiszod, es nagyon hamar, 1-2 napon belul mar szinte semmi bajod. :) Egyebkent kellemes, narancsos izu. Azoknak, akik kateterrel tudnak csak pisilni, nekik megelozes keppen is szokta ajanlani az orvos. Heti egy adag ilyen por, es megelozhetoek a fertozesek.
2019. márc. 31. 20:22
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Hatalmas dozis c vitamin. Napi 2000 mg kuraszeruen. Es renegeteg folyadek.

De ha nem jon be tenyleg muszaj valami hatasosabbat. Monuralt csak orvos tudja felirni de az tenyleg hatekony.

2019. márc. 31. 22:08
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Házi gyógymód, esetleg kiegészítő kezelés: sós vizes ülőfürdő.

A gyógyszerész esetleg tud még ajánlani néhány vény nélküli gyógyszert (Valurinal stb).

2019. márc. 31. 22:24
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Tőzegáfonya kapszula és medveszőlő tea. Nekem ez a kettő mindig segített, pár nap alatt elmúltak a kellemetlen tünetek. Sosem szedtem felfázásra antibiotikumot.
2019. ápr. 1. 07:41
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a doki írt fel gyulladáscsökkentőt, ami még nem antibiotikum.
2019. ápr. 1. 09:56
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A gyengébb fertőzést a vörösáfonya, tőzegáfonya kapszula, tea vagy lé formájában elmúlasztja. Egy próbát megér, de ha nem hat, sokáig nem érdemes kísérletezni, nehogy rosszabbodjon a gyulladás.
2019. ápr. 1. 16:44
 9/11 anonim ***** válasza:
47%
Aki többször volt felfázva, és eszküszik a tőzegáfonyára és társaira, az nem gondolja, hogy azzal nem sikerült kiírtani a bacit és azért jön elő mindig? Mert fura, nekem 1X volt életem során, antibiotikummal elmúlt és soha többé nem jött vissza, de pontosan tudom, hogy miért és hogyan "kaptam el" úgymond az e.colit. Ez szépen oda tud tapadni bárhova, így a húgyutakba is, nem könnyű kiírtani. El lehet odázni a dolgot, de folyton vissza fog térni a probléma
2019. ápr. 1. 17:08
 10/11 anonim ***** válasza:
A tőzegáfonyás válaszoló vagyok. Kb 3x voltam felfázva 2 év különbségekkel.
2019. ápr. 1. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!