Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Sok ez? Mensi második (legerős...

Sok ez? Mensi második (legerősebb) napon van, hogy napi 15-20 betétet is elhasználok?

Figyelt kérdés

Erős folyásom miatt kicsit furának érzem, hogy ennyit el kell használnom. Persze ahhoz képest nem olyan "sok" vért veszitek, a sok cserének inkább az az oka, hogy egyrészt félek nehogy átázzak, meg "alkatomból adódóan " viszonylag kisméretű bugyimból eleve szinte kilóg széle a legtöbb nagyobb/pufibb betét, ez is csökkenti a szivóképességét. A kidobott betétek egyébként elöl-hátul szinte teljesen elhasználatlanok maradnak, szóval jórészük ilyenformában pocsékba megy. De mégis úgy érzem, hogy a baleset elkerüléséhez ilyen sokat kell cserélnem.

Ez normális? Kicsit sajnálok ennyi betétet igy elpazarolni, mert hát műanyag mégis meg minden... olyan környezetpusztitónak érzem ilyenkor magam 😂 Másoknál is van/volt ilyen?

Mondták már a tampont nekem, de én kipróbáltam és nagyon nem jött be.

2019. márc. 20. 19:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
55%
Intimkelyhet próbáltad?
2019. márc. 20. 20:45
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Elől-hátul természetes, hogy nincs vér, hacsaknem éjjel hátrafolyik. Sima bugyit hordj, ami nagyon szoros, nekem pl vannak külön "menstruálós bugyijaim". Ezek eléggé nagymama fazonúak, de a betéthez tökéletes.

A 15-20 brutálisan sok, nekem általában napi 4 kell, van hogy csak 3. Ha valóban ilyen erős a vérzésed, keress fel egy nőgyógyászt.

2019. márc. 20. 21:14
 13/15 anonim ***** válasza:
Mi nem volt jó a tamponba?
2019. márc. 22. 15:51
 14/15 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele. Bár sokszor nem is az átázás zavar, mert csak itthon hordok betétet, hanem az az undorító ragacsos-nedves érzés. Én ilyenkor nem cserélek csak ráteszek egy tisztaságit az eü betétre. Tudom nem erre való, de így kitudom húzni vele még egy darabig
2019. márc. 22. 20:41
 15/15 anonim ***** válasza:
69%
Huhh, és még azt hittem én használok sokat a napi 8-9 betéttel. Amúgy teljesen megértem az álláspontod, én is hasonló képpen vagyok vele, mármint h nem azalapján cserélem mennyi van benne, hanem erzés alapján. Nem várom meg, h rosszul érezzem magam egy leharcolt betét miatt, amibe ugyan férne még, de nekem fontosabb az, h amennyire csak lehet minél kevésbé legyen kellemetlen élmény a mensi. Persze, el lehet lenni 2-3 betéttel is egy nap, csak aztán jön a picsogás, h "fúj betét", "nagyon szagos", "a saját véremben ücsörgök órákig" és a többi hasonló betét ellen szóló érv... Köszi, de ebből inkább nem kérek. Hosszú idő alatt sikerült elérnem, h a mensim ne legyen rám negatív hatással, ne kellemetlen dolgokat társítsak hozzá. És ez jó, önmagában is, ahhoz képest meg főleg h látom egyes nőket hogy megvisel ez az egész. És ha ehhez az kell, h napi 10 betétet használjak, akkor annyit is fogok! (A tampont meg ki nem állhatom, szóval nekem az nem opció) Ha neked meg 20 betét kell, h kiegyensúlyozott maradj, és biztonságban érezd magad, akkor nyugodtan használj csak annyit. Csak az utóbbi pár hónapban lett ez a betéthasználat környezetszennyezés dolog ilyen felkapott téma. De szerintem tök hülyeség ezen rugózni, mert hiszen világviszonylatban szerinted mennyi fogy?! Irgalmatlan mennyiség, amihez képest semmit nem számít, h én napi 3-4-gyel többet használok mint amennyi szükséges lenne, de még a Te napi mennyiséged sem számít semmit. Én nem azt mondom, fontos dolog a környezetvédelem. De amíg világviszonylatban nem kezelik a problémát, addig én nem fogok lemondani arról, h kenyelmesen átvészeljem azokat a napokat. Majd, ha látok olyan javaslatot, tervet ami érdemleges megoldást kínál globálisan a problémára, akkor majd én is odaállok mellé, és meghozom az áldozatot. De amíg ez a helyzet nem áll fent, addig igenis úgy csinálom a dolgaimat, ahogy eddig megszoktam. És bocsi, de tényleg, túl sok ismerősömet látom kínkeserves állapotban mikor megvan nekik, és bocsi, de ameddig nem muszáj, én nem szeretném azt a tábort erősíteni...
2019. máj. 19. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!