Ilyen laborértékek mit jelentenek? Orvoshoz csak később tudok menni.
Sajnos csak pár hét múlva tudok menni orvoshoz ezzel kapcsolatban, addig tudna valaki segíteni, hogy ezek az értékek mit jelentenek? (aki ezekben jártas, hasonló cipőben jár)
Mit tegyek, kell valamilyen speciális diétát kezdenem?
Akik hasonló eredményekkel rendelkeznek, milyen gyógyszert szednek és mennyit egy nap?
Éhgyomori glükóz: 4,1
Glükóz 60' : 9,4
Glükóz 120' : 10,4
Inzulin éhgyomor: 7,15
Inzulin 60' : 107
Inzulin 120' : 209
HOMA-IR : 0,9
TSH: 4,37 (norm.tart.: 0,27-4,2)
Thyr.pero.Ab (TPO) : 168,7 (norm.tart.: <34)
Ez nagyon súlyos IR, de lehet, hogy már diabétesz.
Valamint biztos, hogy pajzsmirigy alulműködésed van és még a Hashimotot is megkockáztatnám. Érdemes lenne egy pajzsmirigy ultrahangot is csináltatni mielőtt visszamész a dokihoz.
Voltam ultrahangon, ez áll a papíron, amit kaptam:
A bal oldali PM 4,4 x 1,4 cm-es, kissé durvább szerkezetü, csökkent echogenitásu.Az also polusban elmosodott
konturu 6 mm-es fokozott folyadéktartalmu cystozus terület.
A jobb oldali PM 4,3 x 1,6 cm-el. Szintén csökkent echogenitásu, göb nem látszik.
Megnagyobbodott nyirokcsomo jelenleg nem látszik.
Az endokrinológus igazából semmi konkrétumot nem mondott, felírta a Merckformin Xr-t, szedjem csak és az megold minden problémámat.
Kérdeztem, hogy ezen kívül még mi a teendőm, kell-e speciális diéta, mozgás stb. , de azt mondta, hogy a gyógyszerszedésen kívül mást nem kell tennem.
Ez olyan furcsa, valahogy olyan érzésem van, hogy túl kevés információt kaptam, vagy hát hogy semmit nem kaptam, pedig kellett volna...
Magyarországon nagyon kevés a jó endokrinológus. Nem tudom kinél voltál. Nekem ennél sokkal-sokkal enyhébb IR-re már diétát és megnövelt sportot javasolt.
Az IR-re nagyon nem elég csak a gyógyszer. Sőt gyógyszer plusz fokozott/ugyanannyi szénhidrát fogyasztás mellett még romolhatnak is az értékek. Mindenképp nézz utána a 160 g-os ch diétának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!