Fogamzásgátló és a trombózis?
A fogamzásgátló ( hormonok )megváltoztatja a vér összetételét, ezáltal besűrűsödhet a vér, ami okozhat infarktust, trombózist, agyvérzést is. Én 3-4 olyan esetről tudok, egyik közvetlen ismerősöm volt, akik agyvérzést kaptak. Azt hiszem Mirabella volt a fogamzásgátló neve, amiket mindegyik szedett, úgyhogy én csak erről tudok véleményt mondani. Egyikük sem dohányzott, fiatalok 20-25 évesek voltak. Túl élték mindannyian. De ez nem jelenti azt, hogy nem szabad szedni, ha annyira ártalmas lenne, nem lennének nők a földön, mert kihaltunk volna már. Szerintem öröklés kérdése is, hogy kinél hogyan hat a fogamzásgátló a vérre.
Egy ápolónő...
1. és 2. köszi a válaszokat, mindenképp megnézem azt a youtube csatornát :)
3. azt nézték hogy hajlamos vagyok-e alapból is a trombózisra vagy nem, mert a fogamzásgátló növeli az esélyét és a 2 együtt nem lett volna valami biztonságos.
Ha alapvetően egészséges vagy és fiatal, nem dohányzol, nincsenek megvastagodott visszereid, akkor nem kell túlságosan aggódnod a trombózis veszély miatt.
Létezik egy Leiden-mutációnek nevezett genetikai eltérés, ami eleve fokozott trombózisveszéllyel jár. Ha ezt nálad kizárták, tényleg nyugodtan haszálhatsz ilyen gyógyszert, minimális a kockázata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!