Vérvételből kimutatják ha gond van?
Figyelt kérdés
Évente járok vérvételre, mindig március végén, holnap megyek beutalót kérni.
A mellemen egy téli lázas betegség után ekcéma jött ki és rosszakat olvastam róla.
Holnap megnézetem háziorvossal először, de egy sima vérvétel kimutatja esetleg a mellrákot?
Köszönöm a válaszokat.
2019. márc. 17. 10:01
1/7 anonim válasza:
Bizonyos értékek a vérből utalhatnak, hogy valami gond van, de nagyon sok betegséghez a vérvétel édes kevés, további vizsgálatok szükségesek. A rákot egy szimpla általános vérvétel nem mutatja ki. Mellesleg nem kell rögtön rákra gondolni.
2/7 anonim válasza:
Bőrgyógyásznak mutasd meg az ekcémát! Ő jobban fogja tudni a diagnózist.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem akarok a legrosszabbra gondolni, de elhanyagolni sem. Holnap mindenképp orvos, csak kattog az agyam.
Köszönöm. :)
2019. márc. 17. 11:19
4/7 anonim válasza:
A mellrák nem kiütéssel jár. Csomókat tapintasz a melledben? Általában a rákot csak előrehaladott állapotban tudják kimutatni vérből, szóval az még semmit nem jelent. Mellel ultrahangra kell menni.
5/7 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy amit én már csomónak éreznék a nőgyógyász szerint (ő mindig megvizsgálja) az természetes. :/
2019. márc. 17. 20:03
6/7 anonim válasza:
Menj el egy mellultrahangra, ha aggódsz. Még a mammográfián sem mindig tudják a mellrákot kimutatni, sajnos.
7/7 A kérdező kommentje:
Tegnap voltam a háziorvosnál. Azt mondta, ha az ekcéma kenőcs lehozta akkor nincs gond (viszketést és pirosságot elmúlasztotta, szárazság és enyhe keménység maradt).
De szerda reggel megyek vissza vérvételre, ha a maradék tünet nem múlik jövő hétig elmegyek beutalóért.
Köszönöm a válaszokat :)
2019. márc. 19. 08:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!