Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mennyire aberrált/beteg, ha...

Mennyire aberrált/beteg, ha így érzek, látom? L

Figyelt kérdés

Nem akartam "Egészség" kategóriába írni, valahová a kettő közé illik, de itt jobb helyen lesz.

Körülbelül minden nő írtózik a nőgyógyászati vizsgálattól, én is. Viszont valamiért nem az frusztrál, hogy manuálisan megvizsgálnak belülről, hanem az, hogy az orvos a külső részt is széthúzza, nézegeti, tapogathatja.

Számomra ez sokkalta intimebb és megalázóbb már csak elméletben is, minthogy manuálisan vagy eszközökkel megvizsgáljanak belülről. Abban van valami orvosi, hiszen a belső szerveimre kíváncsiak, az ultrahang valahogy nem olyan intim.

Ugyanígy fel nem tudom fogni, hogy sokan az iskolaorvosi vizsgálatnál helyénvalónak látják a nemiszervek alapos külső viszgálatát (brr, még csak az kellett volna), de a belső vizsgálatot már nem, mert hogy az a nőgyógyászra tartozik egyedül.

De lehet, nekem van defekt a fejemben, mert pl mellvizsgálat esetén is nem frusztrál a tény, hogy egy idegen (orvos) megfogja a mellem, de ha le kéne ülnöm vele szemben, és nem érne hozzá, csak nézné, az már valahogy frusztrálna, kb leírva is rámjött a hányinger.

Ugyanígy ha most egy nem intim vizsgálatra gondolok, mint pl egy torokgyulladás: ha benéz az orvos a torkomba, hogy lássa a mandulám, nem frusztrál, pedig elméletben ki kell nyitnom a szám, tehát egy kellemetlenebb, kiszolgáltatottabb helyzet áll fenn. Viszont ha elkezdi tapogatni a nyakam (duzzadtak-e a nyirokcsomók), attól rendesen feszült leszek, kellemetlen érzés lelkileg.

Valami baj van a fejemben? Forduljak pszichológushoz esetleg?

2019. márc. 14. 20:21
 1/4 anonim válasza:
100%

Törtènt valami rossz dolog az èletedben?

Szerintem egyèbkènt nem gáz, legtöbb embernèl van ilyen.

2019. márc. 14. 20:36
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Igen, defektes vagy.
2019. márc. 14. 20:38
 3/4 A kérdező kommentje:

Felnőttként egy alkalommal igen.

Gyerekként nem tudom. Vagyis, igazából nem emlékszem.

Voltak egy időben szexuális bántalmazással kapcsolatos rémálmaim, még óvodában, csak akkor még nem tudtam, mi ez konkrétan.

Nem tudom, hogy megtörtént-e, én már csak visszatérő rémálomként emlékszem rá.

Anyukám szerint nem volt akkoriban változás a viselkedésemben, tehát nyilván csak rosszat álmodtam (már csak felnőttként mertem beszélni róla)

2019. márc. 14. 20:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenki máshogy reagál az ilyenekre, így neked is megvan hozzá a jogod hogy kellemetlenül érezd magad, anélkül, hogy őrültnek hinnéd magad.

Viszont...

Ha úgy érzed, hogy ez a negatív érzés túlságosan is eluralkodik rajtad vizsgálatok közben, akkor talán nem ártana elbeszélgetned egy pszichológussal, hogy feltárd az okát, mert ez akár fóbiába is átmehet.

2019. márc. 14. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!