Fogamzásgátlótól enyhülni fog a menstruációs görcs?
Ha fogamzásgátlót szedsz, nincs menstruáció. Megvonásos vérzés van, mert a 7 napos szünetben nem szedsz hormont. Vagyis lehet, hogy nem fogsz görcsölni a megvonásos vérzéstől.
A későbbi teherbeesést sokaknál befolyásolja. Nálad majd kiderül.
Én 3 évig szedtem fogamzásgátlót.
Nagyon erősen görcsöltem előtte, és a tabletta nagyban mérsékelte ezt, sokszor még enyhe görcsoldót sem kellett bevennem, az egész menzeszt alig éreztem.
Ez volt a jó oldala.
Viszont volt rossz is. Hízni kezdtem tőle, közel 8 kg felesleg lett rajtam, ugyanolyan életmód mellett (azóta már lement). De ami miatt abbahagytam: súlyos migrénes rohamaim voltak, főleg a vérzés előtt. De amúgy nem volt olyan hét, hogy ne fájt volna legalább 2x a fejem.
Többféle tabletta is ugyanezt az eredményt hozta, így végül abbahagytam. Pár hónap alatt a rohamaim ritkultak, ma már sokkal enyhébbek is.
Viszont a ciklusom úgy felborult, hogy legalább 1 év kellett, mire visszaállt rendesen. Ezalatt volt sok köztes vérzés, 20 és 60 napos ciklusok is, a PMS is erősödött.
A terhességgel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, mert még nem akarok babát, a fent írtak miatt hagytam abba a gyógyszert.
De egyébként van olyan rokonom, aki az első gyerek előtt nem szedett fogamzásgátlót, az simán összejött nekik. A második előtt szedett, és éveket próbálkoztak, mire nagy nehezen sikerült. Szóval rá egyértelműen hatással volt.
Köszönöm a válaszokat, en igazábol örülnék ha híznék a tablettátol, mivel utobbi időben lefogytam 15kilot és sehogysem tudok hízni.
És remelem nemlesz semmi mellékhatása, ma reggel mondjuk hányingerem volt elégge (de az szerintem azért mert éhes voltam már)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!