Nagyon durvák kipattogok ha mielőtt megjön, és amíg el nem megy, addig ragyás marad a bőröm, sokszor két hétig is kínoznak, mit tegyek?
Voltál már hormonvizsgálaton? Bőrgyógyász esetleg?
Ha ezek megvoltak, tudnám ajánlani, hogy ha a bőrgyógyász is rábólint (!), hogy kozmetikushoz menj el arctisztításra.
Hormon vizsgálaton még nem voltam, szerintem azzal van abaj 100%, de a egy barátnőm azt mondta, hogy max fogamzásgátlót írnak fel, de arról is annyi rosszat hallottam.
Kozmetikushoz hiába megyek, voltam már, miteszereim nincsenek, nem zsíros a bőröm, ő meg a mély, gyulladtakat azt mondta, hogy nem fogja nyomkorászni.
Nem külsőleg, hanem belsőleg kellene kezelni. Egy jó étrend sokat segít.
Nekem egyértelműen a tejtermékek hozzák ki a gyulladt pattanásokat, de valószínűleg az is sokat segített elmulasztani a problémát, hogy minimális cukrot eszem. Tinédzserkoromtól kezdve az étrendváltásomig eléggé pattanásos voltam, sosem volt teljesen tiszta a bőröm, csak gyerekkoromban és most. De olvasd el a cikket (a kommenteket is), lehet, hogy nálad más okozza a bőrproblémákat, pl. növényi olajok.
Az, hogy ciklikusan jönnek ki nálad, valószínűleg hormonális, de az étrend kihat a hormonokra is, ezért kellene első körben ezen változtatni.
Meg lehet mondani annak az orvosnak, hogy ne fogamzásgátlót írjon ki, hanem ha lehet, keressetek más megoldást. Azért van az az orvos és a vizsgálat.
Illetve azért, mert barátnőd azt mondta, amit, nem felesleges, és igenis menj el. Legalább tisztában leszel vele, hogy valóban az okozza, és lehet továbbmenni a megoldások keresésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!