Melyik szakrendelésre kéne mennem az alábbi panaszokkal? Nőgyógyászat vagy urólogia?
1. Nem biztos. Endometriozis gyanús a tünetegyüttes alapján.
Nőgyógyász. Egy jó nogyogyasz! A fontossági sorrend alapján szerintem. Ha hegesedés alakul ki az nagy bajt von maga után.
Az urulogia szerintem vesekovesség miatt indokolt.
Első körben háziorvos, mivel jó eséllyel egy adag antibiotikum megoldja a gondod. Ha nem, akkor urológia.
Ebben nem igazán értem, mégis mi az endometriózis gyanús a második válaszadónak...
3ra ne hallgass az antibiotikum “a majd ez megoldja
jöhet a következő“ kategória.
Nem is értem, hogy adhat valaki 83% ba hasznos válaszokat ha a egyetlen válasza többszörösen kész vicc.
Menj vizsgáltasd ki magad s meglátod nem lesz felesleges
Csak majd írd ki ide is, h ne ártson másoknak a 3 as.
Ezüstkutya: a te válaszod egy vicc. Endometriosist? Tudod egyáltalán mi az? Az endometriózis legtipikusabb tünete a kezdetben kifejezetten ciklusfüggő alhasi fájdalom és a marha erős menstruációs görcsök. Későbbiekben a fájdalom állandósulhat krónikus kismedencei fájdalmat okozva. A mélyen ilfiltráló endometriosis okozhat menzesz ALATT jelentkező véres székletet, vizeletet, ha az endometriosis betör a végbélbe, hólyagba.
Persze, mivel létezik kismedencén kívül is előforduló forma, akár ágy érzés meg tüdővérzés is lehet a tünete, csak bazira ritka. A kérdező által leírt panaszok (alhasi fájdalom, fájdalmas vizeletürítés és deréktáji fájdalom) első sorban húgyúti infekció tünete. Elmegy szépen a hátiorvoshoz, a háziorvos megnézi egy teszttel a vize létét, és ha genny van benne, akkor már diagnosztizálta is a húgyúti fertőzés, ami egy adag foszfomicinre vagy pár nap antibigyóra gyógyul. Ha nem, vagy esetleg a vizeletében nincs semmi erre utaló jel, még mindig el lehet battyogni az urológiára és megnézetni a veséjét, mert kő is okozhat hasonlót. Majd ezek után, ha ott sem jut eredményre, mehet a nőgyógyászhoz.
Nem érzem mi a franc alapján mondasz olyat, hogy endometriosis gyanús, mikor kB. egy tünet sem stimmel. Remelélem rögtön a laparoszkópiát is javaslom, művel egyébként az endometriosis csak azzal diagnosztizálható biztonsággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!