Csak PCOS miatt lehetnek apró ciszták a petefészekben?
Magas a tesztoszteron szintem, és tele van a petefészkem cisztákkal.
Tuti, hogy vmi anyagcserezavar van a háttérben (mert ugye a PCOS anyagcsere betegség), vagy olyan is előfordul, hogy csak a magas tesztoszteronszint miatt nem tudnak megérni a peték?
Tulajdonképpen én arra gondoltam, hogy más betegségnek is lehet-e tünete a cisztás petefészek:)
Nemi hormonokat már néztek, sajna most nincs nálam a papír, de csak a tesztoszteron volt csillagos. Most akarok elmenni endokrinológiára. Valószínűleg minden hormonomat kivizsgáltatom, mert anyumnak pajzsmirigy alulműködése van...
De hallottam már olyanról is, hogy vkinek az agyalapi mirigyével volt gond...
Nah majd meglátjuk, köszi a választ:)
Lehetséges, hogy hipofízis eltérés (ez az agyalapi mirigy daganat) okozza. Akkor viszont kérned kell beutalót MRI vizsgálatra.
Pajzsmirigy betegség viszont nem okoz cisztás petefészket...
Nekem volt egy ismerősöm, akinek volt ilyen daganata. Megműtötték, azóta semmi baja nincs. (tesztoszteron szintje normális lett, nincs cisztája)
Háziorvos nem írhat ki MRI-t (szerintem), ideggyógyászati szakrendelésre menj el és ott kell időpontot kérni! Igen, sajnos sokára adnak... Én decemberben kértem és márciusba kellett mennem.
nekem van hipofizis adenomam, palyzsmirigyem se jó, magasabb volt a tsh-m, 8 egész 5
és pco m is van
26 vagyok
3 éve tudok mindezekről
így együttesen ennyi probléma merül fel, akkor mi lenne a legjobb megoldás? az oké hogy most szedem a cypromicet évek óta meg a letroxot
ja és melőmben is van ciszta, azt két éve meg se nézték, de járok folyamatosan endokrinológushoz, meg küldtek mr re már háromszor
Utolsó:
Terheléses cukor és inzulinvizsgálatot csináltak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!