Minden rákszűrés előtt nagyon izgulok. Nehezen veszem rá magam, hogy időpontot kérjek. Ti hogy vagytok ezzel?
Elég későn veszítettem el a szüzességem (22 voltam), utána mentem először rákszűrésre. Úgyhogy még csak 2x voltam eddig, március végén lenne esedékes (kb akkor voltam tavaly is), és már most rossz belegondolnom, hogy nemsokára ismét mennem kell. Tudom, hogy nem fáj, és csak 5 perc az egész, de annyira utálom ezt. Szokott utána az orvos hüvelyi ultrahangot is csinálni. Mindig rettegek, hogy kiderül, valami egészségügyi gondom van, bár eddig sosem volt problémám.
Ti hogy vagytok ezzel? Szoktatok ezen izgulni?
24N
Szerintem nincs későn 22 évesen elveszíteni a szüzességet, ne terjeszd ezt az üzenetet.
Sosem izgulok ezen, be vagyok oltva, egy partnerem van. Meg minden alkalommal idegeskedhetnék amikor vérvételre vagy mellkas röntgenre megyek... De felesleges, mert mindez csak rutin.
Van rá esély, hogy valami problémád legyen? Tudod, hogy nem és örülhetsz, hogy ezt évenként alátámasztják szakemberek. Vaagy időben észreveszik és megelőzik a nagyobb bajt.
23N
Ilyen mi lenne ha szinten meg szokott fordulni a fejemben, de amíg nincs panaszom és negatív lett a HPV szűrésem is azóta nem nagyon parázok.
25/N
Nem, szerintem nincs miért izgulnom. A párommal voltam eddig együtt (akivel elveszítettem a szüzességem),én is be vagyok oltva. Nincsenek panaszaim sem. Csak igen azért bennem van az izgalom, hogy mi van ha...
Viszont tényleg megnyugtató mikor tudom, hogy nincsen semmi probléma, és fontosnak tartom a vizsgálatot.
Jó kommenteket írtatok, köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!