Mièrt nem hat a metformin?
Ne ess kétségbe, a te esetedben ez a fajta gyógyszerelés csak az adott gyógyszer felhasználásának egyik mellékvágánya, hiszen eredetileg a II. típusú cukorbetegség kezelésére fejlesztették ki. Az emberen végzett hosszas vizsgálatok során az csupán nem vált mellékhatásként jelentkezett, hogy fiatal nőknél....stb és most a szakmai ajánlások között szerepel, de nem feltétlenül hozza meg a várt hatást.
Én 70+-os ffi vagyok és nekem a II. típusú cukorbetegség kezelésére ajánlotta a háziorvos. Most már vagy 3. éve szedek napi 1000 mg metformint és semmiféle változást nem hozott az éhgyomri cukorértékben, 8 mmol volt korábban is, most is. Viszont mellékhatásként kb. 10%-kal csökkent a vörösvérsejt számom (meg a hemoglobin stb.).
Ilyen az "orvostudomány". Nyugodtan említsd meg majd a kezelőorvosodnak, hogy talán másfelé kellene kutakodnia.
Másodiknak de igen pco-som van de sajnos nem segít a fogamzásgátló ugyanúgy pattanásos a bőröm ,menzesem szinte nincs.
Gyógyszerszünetben másfèlnapig tart de csak barnázom akkor is .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!