Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tegyek, ha megvisel a...

Mit tegyek, ha megvisel a nőgyógyászat?

Figyelt kérdés
Nemrég voltam először. Azóta szörnyen rosszul érzem magam lelkileg, állandóan kiráz a hideg és sírhatnékom van. A dolog gondolatától is irtózom. Egyedül vagyok ezzel? Nem tudom mit tegyek, lassan beleőrülök.

2019. jan. 30. 23:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Miért, minden beteghez külön x millió forintos UH fejét kellene használni? Van rajta kesztyű vagy orvosi óvszer, le is van fertőtlenítve.

Szerintem ez kicsit beteges. Ha ennyire nem tudod feldolgozni, menj el pszichológushoz.

2019. jan. 31. 07:10
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem úgy tűnik hogy a nőgyógyásszal van gond, neked van valami fóbiád inkább...
2019. jan. 31. 07:14
 13/20 anonim ***** válasza:
69%
Van, amire nincs orvosság.
2019. jan. 31. 07:32
 14/20 anonim ***** válasza:

Egyszerű, válts dokit! Mikor először voltam nőgyógyásznàl, én is bunkót fogtam ki (férfi volt), így mikor legközelebb kellett mennem, másikhoz jelentkeztem be. Azóta is ő az orvosom, (szintén férfi doki), de nagyon kedves, normális.

Arra kitérve hogy hány nőben járt már előtted az ultrahang, nekem hülyeségnek tűnik. Szokták fertőtleníteni, és szerintem mindenhol gumióvszert tesznek rá, amit minden vizsgálat után kidobnak. Nem csak úgy vizsgálják vele egymás után a nőket, gondolj bele, ha így csinálnák, mennyi fertőzés lenne?!

Nőgyógyászhoz pedig muszáj menned, évente 1x rákszűrésre menni ajánlott. Plusz ha esetleg összeszedsz egy fertőzést, azzal is nődokihoz kell menned.

2019. jan. 31. 08:19
 15/20 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok vele, hogy velem van a baj, szerintem ez a kérdésből és a leírásból is ájött. Lekezelő megjegyzésre nem volt szükségem, de azért kösz, hogy próbálsz rontani a helyzeten.

A hasznos és kedves válaszokat köszönöm.

2019. jan. 31. 08:40
 16/20 A kérdező kommentje:
Én nem igazán értelek. Én nem ártottam neked semmit, te pedig valóban bunkó vagy velem. Nincs jobb dolgod annál, mint hogy engem bánts? Foglalkozz a magad dolgával légyszíves, ha segíteni nem akarsz.
2019. jan. 31. 19:49
 17/20 anonim ***** válasza:
19%
Az ultrahang, amivel belülről vizsgálnak az tényleg kellemetlen. Főleg egy fiatal lánynak. Én 30 után találkoztam vele először. Majd idővel elmúlik a "fóbiád" a nőgyógyászat iránt. Majd ha kismama leszel.... Én sem szeretek járni. Nem vagyok rá büszke,de nem megyek el évente vizsgálatra, ha úgy érzem semmi panaszom nincs. Volt, hogy 5 évig sem voltam. Tavaly elmentem, tökéletesen rendben van minden. Persze odafigyelek magamra. Egy partnerem van. Nyáron igyekszem nem leülni oda ahol más ült, ill. tisztasági betétet használok. Strandon meg szintén nem ülök le a medence szélére. Tudom nem dicséretes. Azt gondolom ez a nagyon érős ellen érzésed idővel csillapodni fog.
2019. febr. 1. 12:53
 18/20 anonim ***** válasza:
59%
A méhnyakrákot nem fogja érdekelni, hogy leülsz-e a medence szélére...
2019. febr. 1. 20:44
 19/20 anonim ***** válasza:
74%

Nekem az "odafigyelek magamra" és a "volt, hogy 5 évig nem voltam" nem fér el egy mondatban.

A nők jelentős része egyszerűen képtelen megérteni azt, hogy a méhnyakrák, abban a stádiumban, mikor még viszonylag egyszerűen, kis beavatkozással kezelhető TÜNETMENTES.

Ha akkor megy az ember, mikor már baja van, akkor rég rossz. Akik már panasszal mennek, azoknak jellemzően akkora kifekélyesedett kráter van a méhnyakuk helyén, amivel már nem is lehet mit kezdeni. E

Kérdező:

1. Keress olyan orvost, akiben meg tudsz bízni, aki empatikusabb, figyelmesebb.

2. Ha valóban ennyire nehezen éled meg a dolgot, akkor tényleg el kellene gondolkodnod a pszichológuson.

2019. febr. 1. 20:48
 20/20 anonim válasza:

Hogy az ultrahang hány nőben járt már, ez teljesen irreleváns, mert minden páciens előtt új óvszert tesz rá...remélem nem azt gondolod, hogy ugyanaz a tárgyi felszín járja meg a sok vaginát :) ugyhogy ilyenekre ne is gondolj, ez kb. ugyanolyan mint a háziorvos műszere amivel meghallgatja a tüdőd, kb. maga az uh készülék kb. pontosan ugyanannyi nőhöz ért hozzá konkrétan :)

Próbáld ezt az egészet ugy felfogni, mint egy szükséges orvosi vizsgálat, ami a te egészséged érdekében történik. UGyanugy, ahogy elmész fogorvoshoz, vagy vérvételre, ezek szintén kellemetlen dolgok, de néha muszáj. A nődoki igaz hogy intimebb, de maga az orvos ugyanolyan orvosi szemmel nézi a dolgokat, mint az előbb emlitettek, emberileg teljesen szükségtelen szégyenkezned vagy rosszul érezned magad.

És igen, ha a doki bunkó volt, legközelebb másikhoz menj, kérj véleményeket, olvass utána hogy melyiket mennyire ajánlja a többi páciens.

Remélem, sikerülni fog legyőznöd a félelmet, sok sikert hozzá! :)

2019. febr. 10. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!