Lehet trombózisom fogamzásgátlótól?
Figyelt kérdés
Anyumnak mélyvénás trombózisa volt. Ezt mondtam a nőgyógyásznak is, aki vérvételre küldött és azt mondta, hogy minden rendben, szedhetem a fogamzásgátlót. Biztos nem lesz baj? 18L2019. jan. 12. 11:12
1/6 anonim válasza:
Hát nem, mert vervetelnel vese és máj funkciót néznek. Ha kíváncsi vagy, hogy örökölhettél-e trombózis hajlamot, akkor pl leiden mutációt kell nézni.
Sajnos találkoztam már egy kB 20 év körüli lánnyal, akinek volt fogamzásgátló miatt trombózisa.
2/6 anonim válasza:
Ahogy az első írja, ha azt szeretnéd megtudni, hogy örököltél-e trombózisra való hajlamot, akkor ahhoz nem elég egy sima vérkép, külön trombózispanel-vizsgálatot kell kérni (ez is egy sima vérvétel, viszont fizetni kell érte és kb. 2-3 hét mire megjön az eredménye). Tekintve, hogy anyukádnak volt trombózisa, szerintem érdemes lenne megcsináltatni.
3/6 anonim válasza:
Első kettő: És miből gondoljátok, hogy a "vérvétel" sima rutin labort takar?
Kérdező: attól függ mit néztek a laborban.
De egyébként csak bizonyos genetikai mutációkat lehet vizsgálni, jó eséllyel fel sem fedezték még az összeset, tehát az alapvető javaslat az, hogy ha elsőfokú rokonnál volt, akkor nem kellene szedni.
4/6 anonim válasza:
Utolsónak igaza van, neked nagyon nem ajánlott szedni.
5/6 anonim válasza:
3-as: onnan, hogy amikor én is szedtem fogamzásgátlót, csak egy normál labort kértek. Gondolom nem csak én járok így, főleg, hogy speciális vizsgálatokat alap laborban(pl sztk-ban) nem is csinálnak.
6/6 anonim válasza:
Utolsó: nálunk elkuldenek minden első szedot apc rezisztencia vizsgálatra. És az is csak egy labor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!