Használhatok tampon felhelyezésének megkönnyítésére kókusz olajat?
Applikátoros simán felmegy, ha kicsit is síkos a hüvelyed a vérzéstöl, ha nagyon síkosítani szeretnéd vegyél síkosítót, de felesleges
Kókuszolajat ne kenj rá!
szó-szó. Többnyire biztonságos, viszont aki hajlamos a gombásodásra nem ajnlott a használata. Az összegyűlt olaj teret ad a baktériumoknak.
Na meg az összetétele sem mindegy, szűz, tartósítószer mentes kókuszolaj használata javallott.
Plusz hanyagolnám annak a síkosításra való használatát amibe főzésközben nyúlkál az ember és kontaminál(hat)ja más élelmiszerekkel.
Összességében inkább ne. Síkosításra megfelelő, de tamponnal kombinálva szerintem nagyban növeli a tss esélyét.
Szűz vagy még? Ha igen, mini tampont használj és csak akkor, mikor a legerősebb a vérzésed, különben tényleg fájni fog. Ha nem megy, ne egy irányba próbálkozz, hanem kicsit másfelé is, pl nagyon sok kezdő egyenesen fölfele tolja, pedig kicsit hátra érdemes inkább. Közben guggolj le, az is sokat segíthet és ne idegeskedj, mert attól még jobban összeszűkülhetnek az izmok.
Applikátorosok közül a Tampaxot én sem ajánlom, drága, rosszabb minőségű az anyaga és kifejezetten macerás használni, nekem pl volt, hogy a tampon nem akart sehogy se kijönni az applikátorból, nehéz volt eltávolítani stb, míg az OB-vel soha semmi problémám nem volt, noha szűz vagyok, de a normált is tudom használni.
Ha végképp nem megy, akkor a síkosítót ajánlom, mással nem nagyon próbálkoznék.
Nem tűnik túl értelmes dolognak.
Próbálj akkor már inkább egy menstruációs kelyhet, és használj hozzá igény szerint egy pötty síkosítót. Én is azért szoktam rá a kehelyre, mert rosszul voltam a tampon szárazságától, de eszembe se jutott volna azt kenegetni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!