1. havi fogamzásgátló tabletta szedése kezdete óta tartó menstruációs vérzés normális?
Szia!
Sajnos ezt nem lehet megmondani, hogy mikor fog elmúlni. Nagyon kellemetlen mellékhatás, én is ugyanebben a cipőben járok. Nekem már több gyógyszerváltásom is volt a vérzések miatt. Azt szokták mondani, hogy az első 3 hónapban normális a köztes vérzés, vérezgetés, mert a szervezeted még nem szokott hozzá a tablettához. Rutascorbint vény nélkül lehet kapni, 3x2 szemet is szokás ebben az esetben szedni. Más lehetőség nincs a vérzés csillapítására, türelmesnek kell lenni.
Lehet, hogy beválik és a 3-4-5. hónaptól beáll és percre pontosan fog megjönni a megvonásos vérzésed, de az is lehet, hogy végigjárod azt az utat amit én:
ultrahangok, hormonsor, gyógyszerváltások. Én épp a vérzési rendellenességek miatt kaptam fogamzásgátlót, de a hatékonyságában én is csak reménykedni tudok, mert egyelőre nem oldódott meg a problémám.
Én azt javaslom neked, hogy szedd tovább, mert az elején a nők fele küzd a vérzéses mellékhatásokkal, utána már be szokott állni nekik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!