Nem érzek vizelési ingert. Mitől lehet ez?
Nyár elején voltam ultrahangom, akkor kő nem volt, azt mondták minden rendben van. Gondolom, ha homok lett volna mondták volna. Ki alakulhat ez ilyen gyorsan? Nem szívesen mennék orvoshoz :S Nem Magyarországon vagyok. Egyéb ötlet, vélemény?
Köszönöm az eddig választ ;)
A hólyag akkor szokott szúrni, és a has felpuffadni, amikor a hólyag már nagyon tele van. Normál esetben ennél jóval korábban jelentkezik már a vizelési inger. Ha az inger kimarad, és már csak a hólyagfeszűlésből érzed, hogy pisilned kell, azt okoozhatják pl. gyógyszerek, nyugtatók, fájdalomcsillapítók is. De pl az is, ha gyakran és sokáig visszatartod a pisilést, mert a hólyag megszokja a kitágúlt állapotot, és a receptorok nem jeleznek ingerülettel. (Nálam is volt ilyen érzéskiesés, abban az időben mikor a munkám miatt egész nap nem mehettem pisilni, hogy már nem is éreztem az ingert, csak este azt, hogy nagyon nyom a hólyagom.)
Nem lehet, hogy esetleg te is szoktad tartogattni a pisilést? - Ez nem egészséges! - A szövegből azt vettem ki, hogy nehezen is tudod elkezdeni a pisilést. Azt is kellene tudni, hogy kb. mennyit pisilsz alkalmanként, és hogy teljesen ki tud-e ürűlni a hólyagod, vagy érzed-e, hogy még maradt benne.. - Persze ezt csak ultrahanggal lehetne pontosan megmondani a pisilés után.
Ugyanakkor lehet, hogy egészen más a baj, s egész egyszerűen nem iszol eleget.
Egy nap legalább 1,5-2 litert kell inni. - Iszol ennyit?
Köszi mindenkinek! :) Már szerencsére jobban vagyok :) Bőven megiszom a 1.5-2 l-t :) Azóta sztem már a hármat is :) Egyébként cystitis (húgyhólyaggyulladás) volt! És egy tőzegáfonyás probiotikummal és sok-sok folyadékkal sikerült elmulasztanom. Persze ha ne adj' Isten mégegyszer jelentkezik akkor irány a doki!
Mégegyszer köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!